29 / 03 / 2024

Turgut Hamzaçebi: Para kazanma amacıyla inşaat yapanlar, güveni azaltıyor!

Turgut Hamzaçebi: Para kazanma amacıyla inşaat yapanlar, güveni azaltıyor!

İnşaat sektörüne güven azalıyor. Konuyla ilgili konuşan Turgut Hamzaçebi "Bunun sebebi yalnızca para kazanma amacıyla inşaat yapan sektör temsilcilerinin konut almak isteyenleri mağdur etmesinden de kaynaklanmaktadır" dedi.



Türkiye genelinde yaşanan sektörle ilgili sıkıntıları değerlendiren Turgut Hamzaçebi, "Bilindiği gibi oluşturduğu katma değer ve istihdam olanaklarıyla inşaat sektörü ülke ekonomilerinde kaldıraç görevi üstlenmektedir. Yüzlerce meslek dalını ilgilendiren, istihdam ve üretim sürecini büyük ölçüde etkileyen, 200 den fazla alt sektörü harekete geçirme özelliği olan bu sektör ekonomide de lokomotif sektör rolünü oynamaktadır" dedi. 


"SEÇİM SÜRECİ SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLEDİ"


 Yaşanan yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin sektörü olumsuz etkilediği ifade eden Hamzaçebi, "Bu süreçte bazı projelerin durma noktasına geldiğine şahit olmaktayız. Bu yıl seçimlere endekslenen ülkemizde ekonomi açısından sıkıntılı bir süreç de başlamıştır. Doğal olarak ekonominin lokomotifi inşaat sektörü de bu olumsuzluktan nasibini almıştır. Ekonomimizde yaşanan dalgalanmalar inşaat sektörüne olan güveni de azaltmıştır" diye konuştu. 


"GÜVEN KAYBI EN ÇOK KONUT SEKTÖRÜNDE OLMAKTADIR"


 Böylesine önemli bir sektöre güvenin ne yazık ki istenilen düzeyde olmadığını söyleyen Hamzaçebi, "Bunun sebebi de markalaşmamış, kaliteden ödün veren ve yalnızca para kazanma amacıyla inşaat yapan sektör temsilcilerinin konut almak isteyenleri mağdur etmesinden de kaynaklanmaktadır. Konut almak isteyenlerin markalı ve kaliteden ödün vermeyen projeleri tercih etmesi gerekir. 


Ayrıca inşaatı hayata geçiren firmaların geçmişleri, bilinirlikleri ve hep inşaat üzerine faaliyet göstermiş olmaları da çok önemlidir" dedi. 


Haber Vaktim 


Geri Dön