29 / 03 / 2024

Turgut Nail Güven kimdir?

Turgut Nail Güven kimdir?

Pera Yapı İnşaat ve Arazi Geliştirme Ltd. Şti.’yi Uğur Özer Özgüven ve Ahmet Kerem Şengezer ile birlikte kuran Turgut Nail Güven kimdir? Güven, Pera Yapı İnşaat ile hangi projeleri hayata geçirdi?



Turgut Nail Güven kimdir?

Turgut Nail Güven, Pera markasıyla Eta Marine, Panorama ve Sunset Park projelerini hayata geçiren Pera Yapı’nın üç kurucusundan biridir.


Pera Yapı İnşaat ve Arazi Geliştirme Ltd. Şti.’yi Uğur Özer Özgüven ve Ahmet Kerem Şengezer ile birlikte kuran Turgut Nail Güven de okumuş müteahhitlerden. İstanbul Erkek Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü'nü bitiren Güven, sektöre 1996'da girmiş. O yıllarda Yeşilyurt'ta bulunan eski bir binanın yıkılıp ve yeniden yapılmasını işini almış. 


Turgut Nail Güven, 1971 İstanbul doğumlu olup İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olmuştur. Lisans eğitimi için İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümüne gitmiştir. 


1997 Yılında kendi müteahhitlik şirketini kurarak özellikle Yeşilyurt ve Yeşilköy bölgeleri başta olmak üzere çeşitli semtlerde birçok ticari ve lüks konut projelerinin inşaatını tamamlamıştır. 


Kazandığı tecrübeler doğrultusunda Mimarsinan ve Bahçelievler bölgelerinde lüks konut sitelerine başlamıştır. 


Pera Yapı, şimdilerde Zekeriyaköy'deki Pera Sunset Park Evleri'ni inşa ediyor. 4 bin 700 metrekarelik alana konumlanan Pera Sunset Park Evleri, 40 bahçe ve çatı dubleksi, 2 villa ve 6 dükkandan oluşuyor. Projenin yatırım bedeli 10 milyon dolar civarında.


Turgut Güven kısa vadeli hedeflerini şöyle açıklıyor: “2012 yazında Beylikdüzü'nün en göz alıcı lokasyonunda 25 bin metrekarelik bir inşaat işine girmeyi hedefliyoruz. Bölgenin en iddialı, en ses getirecek projesi olacağını düşünüyorum. Zekeriyaköy'de de projelerimiz devam edecek. İstanbul'un diğer iyi semtlerinde de lokasyona araştırmalarımız devam ediyor.”



Geri Dön