26 / 04 / 2024

Turgutlu Eski Belediye Binası restore ediliyor!

Turgutlu Eski Belediye Binası restore ediliyor!

Turgutlu Belediyesi tarafından Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi olarak kullanılan tarihi binaya Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon gerçekleştirilecek, yapılacak restorasyonun ardından ilçeye prestijli bir mekan daha kazandıracak.




Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Turgutlu Eski Belediye Binası’nın restorasyon çalışmalarına başladı. Turgutlu Belediyesi tarafından Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi olarak kullanılan tarihi binaya Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi binaya yapılacak restorasyonun ardından ilçeye prestijli bir mekan daha kazandıracak. Tarihi binaya modern dokunuşla yepyeni bir görünüm kazanacak binanın çalışmaları başladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Turgutlu ziyaretinde sözünü verdiği çalışmaya başladıklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, bakımsızlıktan kötü durumda olan binanın Turgutlulular tarafından kullanılacak yepyeni bir bina olarak inşa edileceğini söyledi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Haber Manisa Haber'de şu şekilde yer aldı;

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu Belediyesi’nin tarihi hizmet binasının restorasyon çalışmalarına başladı. Turgutlu Belediyesi’nin yeni hizmet binasına taşınmasının ardından eğitim, kültür ve sanat merkezi olarak kullanılan eski bina Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Turgutlu ziyaretinde sözünü verdiği restorasyon çalışmalarına başlandığını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, bakımsızlıktan kötü durumda bulunan binanın sosyal tesis olarak Turgutlu halkına hizmet vereceğini söyledi. Binanın girişinde heykeltıraş Hayrullah Batmaz tarafından yapılan Atatürk heykelinin ise bakım yapılarak eski görüntüsüne kavuşturulması bekleniyor.


Manisa Haber 


Geri Dön