28 / 03 / 2024

Turgutlu Gençlik ve Kültür Merkezi tamamlandı!

Turgutlu Gençlik ve Kültür Merkezi tamamlandı!

Turgutlu Belediyesi tarafından inşa ettirilen gençlik ve kültür merkezi tamamlandı.Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, inşaatı tamamlanan gençlik ve kültür merkezinde incelemelerde bulundu.



Turgutlu Belediyesi tarafından inşa ettirilen gençlik ve kültür merkezi tamamlandı.Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Bölükbaşıoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Merkezi Müdürü İbrahim Kutar ve Fen İşleri Müdürü Yasemin Özay Sungur ile birlikte inşaatı tamamlanan gençlik ve kültür merkezinde incelemelerde bulundu. Merkez hakkında bilgi veren Başkan Şirin, “Hatırlanacağı gibi, inşaatın tamamlanması adına belediye meclisimizin kararı ile İller Bankası’ndan kredi almıştık ve belirlenen takvim içerisinde inşaat nihayete erdi. Merkezimizde birçok etkinliğin yapılabileceği alanlar bulunuyor. Bodrum, zemin kat ve üzerinde 5 kattan oluşan bina, toplam 3044 metrekare alandan oluşuyor. Binanın zemin katında lobi, danışma, yönetim ve sergi salonu; 1. katta kafeterya ile okuma salonu; 2, 3 ve 4. katlarda toplam 15 adet derslik; 5. katta ise 220 kişilik konferans salonu ve fuaye alanı bulunuyor” dedi.


15 ADET DERSLİKTE KURSLAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Gençlik ve kültür merkezinde farklı alanlarda kursların düzenleneceğini söyleyen Başkan Şirin, “Merkez, gerek Turgutlu Belediyesi, gerekse Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek kültürel etkinliklere ve MABEM kurslarına ev sahipliği yapacak. Toplam 15 adet derslik bulunan binadaki dersliklerden 3 tanesi, çeşitli koroların eğitim çalışmalarını sürdürebileceği, halk oyunları ekiplerinin gösterilerine rahatlıkla hazırlık yapabileceği büyüklükte ve bu derslikler aynı zamanda konferans salonundakilere göre daha küçük çaplı etkinliklerin, toplantıların yapılabileceği mekânlar olarak da kullanılabilecek. Diğer dersliklerde çeşitli kurs faaliyetleri ile meslekî eğitim çalışmaları gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.


Sabah


Geri Dön