29 / 03 / 2024

Turgutlu yeni projelerle cazibe merkezi olacak!

Turgutlu yeni projelerle cazibe merkezi olacak!

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Irlamaz Rekreasyon Alanı’na hayat vermek hedefiyle uygulanması planlanan proje dolayısıyla Aytaç Yalçınkaya ve Müge Kuğu ile birlikte alanda incelemelerde bulundu.



Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Irlamaz Rekreasyon Alanı’na hayat vermek hedefiyle uygulanması planlanan proje dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya ve Etüt Proje Daire Başkanı Müge Kuğu ile birlikte alanda incelemelerde bulundu. 



Başkan Şirin ve Yalçınkaya, uygulanacak proje hakkında fikir alışverişinde bulunurken, Irlamaz’a kimlik kazandırarak Turgutlu halkının beklentilerini fazlasıyla karşılayacak bir proje hazırlığında olduklarını müjdeledi. Manisa’nın bütünşehir olmasıyla birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Irlamaz Rekreasyon Alanı, Turgutlu halkını mevcut durumundan çok daha iyi ağırlayabilecek, 7’den 77’ye tüm vatandaşlara hitap edebilir noktaya getirecek projeye hazırlanıyor. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya ile birlikte Turgutlu’ya prestij katmaya hazırlanan alanda incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine Plan Proje Etüt Daire Başkanı Müge Kuğu, Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar, Park Bahçe İşleri Müdürü Önder Pala, Fen İşleri Müdürü Yasemin Sungur da eşlik etti. Irlamaz Rekreasyon Alanı’nı gezen Başkan Şirin ve beraberindekiler, uygulanacak proje detaylarını belirleyerek, Irlamaz’a bir kimlik kazandıran proje hakkında fikir alışverişinde bulundu.


BÖLGE MODERNİZE EDİLECEK

Hedeflerinin Irlamaz Rekreasyon Alanı’na işlerlik kazandırmak olduğunu belirten Başkan Şirin, projeye yönelik yaptığı açıklamasında, “Irlamaz halkımızın yoğun olduğu bir bölge. Özellikle hafta sonu piknik yapan ailelerin uğrak yeri olan mevcut alana bir kimlik kazandırmak, alandan faydalanacak olan vatandaşlarımızın çok daha iyi koşullarda vakit geçirmesini sağlayacak bir çalışma hedefliyoruz” dedi. Sadece ağaç ve yeşil alandan ibaret olan bölgeyi tümüyle hareketlendireceklerini söyleyen Başkan Şirin, “Mevcut yapıyı korumaya özen göstererek alana çocuk oyun gurupları, bisiklet yolları, piknik oturma gurupları gibi sosyal yaşam alanlarının vazgeçilmezlerini koyarak çöp kovası ve tuvalet gibi temel ihtiyaçları da karşılayacağız. Manisa Büyükşehir Belediyemizin hizmet alanında olan Irlamaz inanıyorum ki profesyonel bakış açısıyla çok daha iyi yerlere getirilecek.” dedi.


TURGUTLU HALKININ BEKLENTİLERİNİ FAZLASIYLA KARŞILAYACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya da Manisa merkezde yer alan Atatürk Kent Parkı’nın sahip olduğu pek çok özelliği içinde barındırarak, Turgutlu’ya prestij katacak proje çalışmasıyla Irlamaz’ı hak ettiği noktaya taşımaya gayret edeceklerini belirterek, “3 parçadan oluşan mevcut alana güzel bir proje uygulayarak Irlamaz’ı daha aydınlık, daha konforlu ve daha cazip bir hale getirebiliriz. Bu noktada Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay Şirin ile fikir alışverişi yaparak hem Turgutlu halkının beklentilerini karşılamayı istiyoruz hem de Büyükşehir Belediyesi’nin farkını ortaya koymayı hedefliyoruz. İçerisinde temel ihtiyaçların yanı sıra dans eden havuz, adrenalin bandı dediğimiz çocuk oyun guruplarının da yer alacağı bir Irlamaz haline getireceğiz. Bu anlamda inanıyorum ki ilçe halkına ilkleri yaşatacak bir çalışma yapacağız” diye konuştu. İnceleme gezisinde Başkan Şirin’e selam veren vatandaşlar da ekibe su ikramında bulundu. Vatandaşlar, Irlamaz’ı iyileştirecek çalışma içerisinde olmalarının kendilerini heyecanlandırdığını ve çalışmaları merakla beklediklerini ifade ettiler.


Hürriyet 


Geri Dön