19 / 03 / 2024

Turgutlu'da dönüşüm sürüyor!

Turgutlu'da dönüşüm sürüyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesinde hayata geçirdiği projeler ile vatandaşların yaşam standartlarını yükseltiyor.



MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesinde hayata geçirdiği projeler ile vatandaşların yaşam standartlarını yükseltiyor. Genel Müdür Yaşar Coşkun, daha temiz ve yaşanılabilir bir şehir inşa etmek için çalıştıklarını açıkladı. 

 Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 17 ilçe merkezi ve mahallelerinde yürüttüğü çalışmalar ile vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli yaşam sürmesini sağlıyor. MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları ile birlikte içme suyu sondajları, atıksu arıtma tesisi, dere ıslah çalışmaları kapsamında önemli yatırımlara imza attı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, 101 Mahalle Projesi ile ilçedeki 8 mahallenin altyapısını yeniledi. Irlamaz, Akçapınar, Hacıisalar, Kabaçınar, Karaköy, Kuşlar, Ören ve Yunusdere mahallelerinde toplamda 25 kilometre içme suyu hattı ve 22 buçuk kilometrelik de kanalizasyon hattı sağlıklı hale getirildi. 154 Mahalle Projesi’yle de Urganlı, Avşar, Çampınar, Çatalköprü, Dağyeniköy, Çıkrıkçı, Kurudere, Yeniköy, Musacalı, Sarıbey, Güney, Kayrak, Çepnidere ve Çepnibektaş mahallelerinin altyapısı yenilenecek.


46 Milyon TL’lik yatırımın açılışı yapıldı

MASKİ Genel Müdürlüğü, Gediz ve Bakırçay Havzalarını özlenen günlerine kavuşturmak adına önemli projelerinden biri olan atıksu arıtma tesislerini hayata geçirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda 46 Milyon TL maliyetle inşa edilen Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. MASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı, Turgutlu ilçesindeki muhtelif mahallelerde 8 bin 920 metrelik ana kanalizasyon döşemesi ve Mimar Sinan Caddesi ile diğer mahallelerde 905 metrelik yağmur suyu hattı döşeme çalışmasını tamamlayarak sağlıklı altyapılar inşa etti. İlçede ayrıca, Albayrak Mahallesinin yağmursuyu sorununa neşter vurmak için bin 200 metrelik hat döşeme çalışmasına başlandı. Turgutlu’nun Ergenekon Mahallesinde 5 buçuk kilometrelik içme suyu hattı döşeme çalışmalarını tamamlayarak sıkıntıları ortadan kaldırdı.


MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa’yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çıktıkları yolda, il genelinde olduğu gibi Turgutlu’da da büyük yol kat ettiklerini belirterek, “Temel vazifemiz daha güzel, daha yaşanır bir şehir inşa etmek ve hemşehrilerimiz de ’İyi ki Manisa’da yaşıyorum’ dedirten algıyı oluşturmaktır. Manisa’nın en ücra noktasında dahi hizmeti vatandaşlarımıza götürmek bizim boynumuzun borcu. Turgutlu ilçemizde hayata geçirdiğimiz ve yapmayı planladığımız projeler ile vatandaşlarımızın rahat bir yaşam sürmelerini sağlıyoruz. İlçe merkezinde ve mahallelerinde hayata geçirdiğimiz projeler vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu çalışmalarımızı sürdürürken Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün bizlere verdiği sonsuz desteklerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. 


Milliyet 


Geri Dön