27 / 04 / 2024

Turhal'da 3.8 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Turhal'da 3.8 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Turhal İcra Dairesi tarafından, Tokat İli, Turhal ilçesinde bulunan atölye ve ev satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazların toplam bedeli 3 milyon 884 bin 585 TL olarak belirlendi.



Tokat İli, Turhal İlçesi'nde bulunan atölye ve ev Turhal İcra Dairesi tarafından açık artırmayla satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazın toplam bedeli 3 milyon 884 bin 585 TL olarak belirlendi.


TURHAL İCRA DAİRESİ 


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: 


1 NO'LU TAŞINMAZIN 

Özellikleri Tokat ili, Turhal İlçesi Arzu Pınar Köyü Şahbender mevkii 21.300,00 m2 yüzölçümüne sahip 104 ada,31 parsel numaralı bir katlı betonarme atölye binası ve arsası niteliğinde olan taşınmaz, Turhal İcra Hukuk Mahkemesinin 2014/34 E. 2015/30 K sayılı dosyadan alınan 23.03.2015 tarihli bilirkişi raporu doğrultusunda verilen kesin karar ile; Dava konusu parsel üzerinde bulunan yapılar aşağıdaki gibidir.


Mermer İşleme Atölyesi I :1520.00m2 alan üzerine kurulu bir yapıdır. İş bu yapı ön gerilmeli kirişler ve kolonlar kullanılarak prefabrik olarak inşa edilmiştir. Taban kaplama tesviyeli plakaj betonu olarak yapılmıştır. Pencereler pvc doğrama,giriş kapısı ise otomatik yukarı açılır kapıdır.


İşletme Binası (müdüriyet): İsletme binasının taban oturum alanı 200.00m2 olup 2 katlıdır. Dolayısıyla toplam kullanım alanı 400,00m2dir. Dış cephesi ise kompozit silikon kaplamalıdır. Yapının tabanı ise mermer kaplamadır.


Nizamiye Binası: Nizamiye binasının alanı 5.80 m2dir. Betonarme bir yapı olup döşemesinin olmadığı görülmüştür. Ahşap ters tavan ile dizayn edilmiştir. Taban kaplaması mermerdir. Ve elektrik tesisatının olduğu tespit edilmiştir.


Yatakhane: 81.50m2 atana sahip prefabrik bir yapıdır. Yapının elektrik ve sıhhi tesisatı tamamlanmış ve faal durumdadır.


Garaj:203.00 m2 alana sahip çelik konstrüksiyon tarzı yapılmış bir garajdır. Tabanı hazır beton kullanılarak tesviyeli saha betonu yapılmıştır.


Mermer İşletme Atölyesi II. Bina:1.485,00 m2 oturum alanına sahip yapıdır. Tesisi çelik konstrüksiyon olarak tasarlanmıştır. Duvarlar tuğla duvar olarak örülmüş sıva ve boyası tamamlanmış faal durumdadır. İş bu yapının içinde 70 m2 oturum alanlı 2 katlı yığma yapılı ofis binası mevcuttur dolayısıyla kullanım alanı 140 m2dir. Ofis binasının kapı ve pencereleri ahşaptır.


Enerji Odası: 2 adet enerji odası olup iş bu yapıların her ikisi de 10.40 m2 + 13.50 m2 alana sahip kâgir nitelikte bir yapıdır. Enerji odalarının toplam alanı ise 23.90 m2dir.


Mermer İsletme Atölyesi III: 498.00 m2taban alanına sahip bir yapıdır çelik konstrüksiyon sistem olarak yapılmıştır. İş bu yapının içinde 3 adet bölme vardır, bu bölmeler ise malzeme deposu olarak kullanıldığı keşif esnasında görülmüştür. Tabanı ise hazır beton kullanılmak suretiyle plakaj yapılmıştır.


Arıtma Tesisi:119.00 m2 alana sahip çelik konstrüksiyon bir yapıdır. Taban kaplaması plakaj olarak tanzim edilmiştir.


Sundurma Çatı :1.Mermer İşletme atölyesinin güney cephesinde bulunan çatının kapladığı alan 48.00 m2dir Yapı konsol şekli nde çalışmaktadır. 


TAŞINMAZIN TOPLAM DEĞERİ: 2.059.835,00 TL (Bina ve arsa değeri)+ 211.000,00 TL (Trafo ve tesisatları)* 1.293.750,00 TL (Makina ve Teçhizat değeri) olmak üzere 3.564.585,00-TL


Taşınmaz. Organize Sanayii Bölgesi sanayi içinde yer aldığından 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun ve Uygulama Yönetmeliği'nin dokuzuncu bölümünde yer alan kurulamayacak lesisler ile ilgili 101. Madde ve temel şartlarla ilgili olarak 102.maddelerine ve diğer maddelere göre işlem yapılması gerekmektedir.


109. maddesinin 5. bendinde: OSB'ce leminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya kalılımcılann borcundan dolayı satışına karar verilen gayrimenkuİlerin icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, OSB'nin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Satış ilanlarında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir.


Aynı maddenin 6.bendinde Taşınmazların kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde, kredi alacaklısı kuruluş, satın aldığı taşınmazı sadece OSB'nin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere en geç 2 yıl içerisinde satmak veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere kiraya vermek zorundadır. Hükmüne amirdir.


Ayrıca; "Kurulamayacak Tesisler' baslığını taşıyan madde 101: MADDE 101 -(Değişik:RG-8/8/2012-28378)

(I) OSB'lerde, aşağıdaki tesisler kurulamaz: a) Karma ve ihtisas OSB'lerde;

1) Ham petrol rafinerileri,

2) Kömür veya bitümlü şiştin sıvı taştın id ığı ve gazlaştırıldığı tesisler,

3) Sıvılaştırılmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri,

4) Çimento fabrikaları, beton santralleri, çimento klingeri üreten tesisler,

5) Nükleer güç santralleri ile diğer nükleer reaktörler,

6) Radyoaktif atıkların depolanması, bertarafı ve işlenmesi amacıyla projelendirilen tesisler ve benzeri radyoaktif atık tesisleri,

7) Nükleer yakıtların üretilmesi veya zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler,

8) Endüstriyel nitelikli, sintine ve benzeri atık suların geri kazanım tesisleri,

9) Çevre ve Şehircilik Bakanlığının olumlu görüşü doğrultusunda OSB tarafından kurulmasına izin verilen; kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi ve/veya başka bir ürüne çevrilerek tekrarlanımı, metal, plastik, ahşap, naylon, lastik, kauçuk, kağıt, karton, cam, iplik ve benzeri atık ve hurdaları ara veya nihai ürüne çeviren tesisler hariç olmak üzere, her türlü atığın; geri kazanımı ayrıştırılması, yakılması, gazlaştırılması, kimyasal yolla arıtılması, nihai ve/veya ara depolanması ve/veya araziye gömülmesine ilişkin tesisler.

b) Karma OSBMerde;

1) Parlayıcı/patlayıcı/yakıcı maddelerin üretildiği, depolandığı ve dolumıınun yapıldığı tesisler,

2) Petrokiınya kompleksleri,

3) Üretiminde kapalı proses, gaz veya sıvı yakıt ve toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç; tuğla ve kiremit fabrikaları, kömür yıkama kireç, alçı ve zımpara tesisleri,

4) Klor-alkali tesisleri, sülfürik asit, fosforik asit, hidroklorik asit, klor ve benzeri kimyasal maddeler üreten yerler, azot sanayi ve bu sanayi ile entegre gübre fabrikaları,

5) Zirai mücadele ilaçları için hammadde üretimi yapan tesisler,

6) Asbest, asbest içeren ürünlerin işlenmesi veya dönüştürülmesi yapılan tesisler,

7) Ham deri işleme, padok ve sadece hayvan kesimi yapılan tesisler,

8) Talk, bari t, kalsit, antimuan ve benzeri kırma ve öğütme tesisleri.

(2) OSB; karma OSB'lerde, yukarıda sayılan tesisler ile OSB'nin kuruluş protokolü çerçevesinde kurulması planlanan sektörlerini veya mevcut sektör yapısını, tesisin faaliyetinden kaynaklanan çevresel etkilerini, altyapı ve atıksu arıtma tesislerine etkilerini, herhangi bir olumsuzluk anında telikleyici etkisini, insanların çalışma ve yaşam koşullarına etkisini dikkate alarak kurulmasında sakınca gördüğü diğer tesislerin kurulmasına ilişkin olarak, üniversite ve konu ile ilgili kurumlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verir.

Temel şartlar baslığını taşıyan madde 102 ;

MADDE 102 - (1) OSB'de arsa tahsisi için, kurulacak tesislerde aşağıdaki şartlar aranır:

a) Yer seçimi aşamasında getirilen kısıtlamalara uygun talepte bulunulması,

b) Kuruluş protokolünde belirlenen sektör sınıflamasına uygun tesis olması,

c) Kullanılacak elektrik, su ve diğer altyapı ihtiyaçlarının OSB'nin sağlayabileceğinden fazla olmaması,

ç) OSB'lerde kurulamayacak tesis tanım lamasın m içinde olmaması. "Başkalarına Devir" başlığını taşıyan madde 109:

MADDE 109 - (1) Katılımcıların satın aldığı parsellerin tapu kayıtlarına geri alım hakkı şerhi konur.

(2) Katılımcılara tahsis veya satışı yapılan arsalar hiçbir şekilde tahsis amacı dışında kullanılamaz.

(3) Bu arsalar katılımcılar veya mirasçıları tarafından borcun tamamı ödenmeden ve tesis üretime geçmeden satılamaz, devredilemez ve temlik edilemez. Bu husus tapuya şerh edilir. Arsa tahsis ve satışının şirket statüsündeki katılımcılara yapılması halinde, borcu ödenmeden ve tesis üretime geçmeden arsanın satışını ve spekülatif amaçlı işlemlerle mülkiyet hakkının devrini önlemeye yönelik tedbirleri almakla Bakanlık yetkilidir.

(4) Arsa tahsisi veya satışı yapılan firmanın tasfiyesi halinde, firmanın katılımcı vasfını taşıyan ortağına veya ortaklarına tahsis hakkının devri mümkündür. Bu konudaki işlemlerin muvazaalı olup olmadığının tetkikiyle sonucuna göre gerekli tedbirleri almakta Bakanlık yetkilidir.

(5) OSB'ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen gavrimenkullerin icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, OSB'nin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veva kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Satış ilanlarında kuruluş protokolünde ver alan katılımcı niteliklerine de yer verilir.

(6) Taşınmazların kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde, kredi alacaklısı kuruluş, satın aldığı taşınmazı sadece OSB'nin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzelkişilere en geç 2 yıl içerisinde satmak veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere kiraya vermek zorundadır.

(7) Bu husustaki yasaklara aykırılığın mahkemelerce tespiti halinde, arsa kimin tasarrufunda olursa olsun, tahsis veya satış tarihindeki bedeliyle geri alınarak bir başka katılımcıya tahsis ve satışı yapılır.

(8) Alıcı tapusunu aldıktan ve tesisini ikmal ettikten sonra devir ya da satış söz konusu olması halinde; OSB'nin yeni alıcı ile yapacağı sözleşmede, ilk alıcı ile yaptığı sözleşmede bulunan hükümleri çıkarına veya yeni hükümler koyma hakkı vardır.

Hükümlerine amirdir. Daha fazla bilgi için Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünden bilgi alınabilir.

-Taşınmazı Organize sanayi bölgesinde olması nedeni ile. satışa iştirak edeceklerin Turhal Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden Organize Sanayi Bölgesi Uygulama Yönetmeliğinin dokuzuncu bölümünde bulunan 101 ve 102 maddeleri gereğince ihaleye katılmalarında engel bir durumun olmadığına dair belge almaları ve ihale esnasında bu belgenin yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.


Adresi : Organize Sanayi Bölgesi 1. Cadde 4. Sokok No: 10 Turhal / TOKAT.

Yüzölçümü : 21.300,00 m2

İmar Durumu : Var

Kıymeti : 3.564.585,00 TL

KDV Oranı : %18

Kaydında ki Şerhler : Ta ky itlidir.

1. Satış Günü : 01/12/2015 günü 14:20 - 14:30 arası

2. Satış Günü : 05/01/2016 günü 14:20 - 14:30 arası

Satış Yeri : Turhal Adliyesi İcra Müd. Satış Odası, Turhal/TOKAT.


2 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri :Tokat ili, Turhal İlçesi Mareşal Fevzi Çakmak mah. 400 ada,3 parselde kayıtlı taşınmaz, Turhal İcra Hukuk Mahkemesinin 2014/34 E. 2015/30 K sayılı dosyadan alınan bilirkişi raporu doğrultusunda verilen kesin karar ile; Taşınmaz Tokat İli, Turhal İlçesi, Turhal Belediye sınırları hudutları dahilinde ve imar sahası içerisinde kalmakta olup, Turhal belediyesi şehir imar planında yapılaşma şekli, bodrum kat hariç ayrık nizam altı kat (A-6) ve Ticaret Konut olarak belirtilmiştir.Taşınmaz Turhal Tapu Sicil Müdürlüğü kayıtlarında Mareşal Fevzi Çakmak Mah. 400 ada, 3 parselde kain 376,00 m2 miktarlı bahçeli kargir ev vasfındadır. 160.m2 oturum alanlı dubleks yapıdır. Taşınmaz zemin durumuna göre iki katlı bahçeli ev olarak gözükmektedir. Taşınmazın adresi Tokat İli, Turhal İlçesi, Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi,, Cumhuriyet Cad. Altın Evler No:129 1-2 adresinde Zile Turhal asfaltı kenarında bulunmaktadır.Taşınmazın dış cephesi tuğla kaplama pencereler ahşap giriş kapısı çelik kapı ve balkonlar cam balkon olarak yapılmıştır. Taşınmazın değeri 320.000-TL dir.Diğer bilgiler dosyamızda mevcuttur.


Adresi :Maraşal Fevzi Çakmak Mah. Cumhuriyet Cad. No:129 İç Kapı No:2 Turhal / TOKAT

Yüzölçümü : 376 m2

İmar Durumu :Var

Kıymeti 320.000,00 TL

KDV Oranı:  %18

Kaydındaki Şerhler: Takyitlidir.

1. Satış Günü: 01/12/2015 günü 15:00 -15:10 arası 

2. Satış Günü : 05/01/2016 günü 15:00 -15:10 arası

Satış Yeri: Turhal Adliyesi İcra Müdürlüğü Satış Odası, Turhal/TOKAT.


Satış şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. 8u artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/865 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


7- İş bul Nolu taşınmazın satışında OSB Kanunu ve OSB yönetmeliğinde ve satış ilanında yer alan 101,102 ve 109 maddelere ilişkin hususların ihale aşamasında dikkate alınacağı ihtar olunur. 03/09/2015


İhalenin tam metni için tıklayın


Geri Dön