25 / 04 / 2024

Turistler Bodrum'un aşırı yapılaşmasından şikayetçi

Turistler Bodrum'un aşırı yapılaşmasından şikayetçi

Bodrum Profesyonel Turist Rehberleri Derneği (BORED) Başkanı Neşe Gökbel, Bodrum'u ziyaret eden turistlerin en fazla aşırı yapılaşmadan şikayet ettiğini söyledi.



Neşe Gökbel, Bodrum yarımadasının bütünüyle tarihi ve antik kentlerle dolu bir coğrafyaya sahip olduğunu belirtti. Bodrum'a gelen turistlerin daha çok merkezde bulunan Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro, Sualtı Arkeoloji Müzesi, Halikarnas Mozolesi ve Myndos Kapısı'nı ziyaret ettiklerini belirten Gökbel, Gümüşlük, Yalıkavak, Göltürkbükü gibi yerlerde de
son derece özgün mekanlar olduğunu kaydetti. Gökbel, şöyle konuştu:
"Bodrum'u daha çok İngiliz, Alman, Rus, İtalyan ve Kuzey Avrupa'dan gelen turistler ziyaret ediyor. Bunların büyük bölümü Bodrum'a sürekli olarak geliyor. Bodrum yarımadasına gelen turistler en fazla aşırı yapılaşmadan şikayet ediyor.

Bodrum'un hızlı yapılaşması turistlere çarpık ve olumsuz geliyor

Bodrum'da çok hızlı bir yapılaşmanın olduğunu ve bu durumun onlara çok çarpık ve olumsuz geldiğini belirtiyorlar. Sınırsız kapasite kullanımına endişe ile bakıyorlar. Bu düşüncelerini bize daha sonra yaptığımız yazışmalarda da anlatıyorlar, uyarılarda bulunuyorlar." Gökbel, Bodrum yarımadasında çok fazla reklam tabelası bulunduğunu, bu durumun turizmi olumsuz etkilediğini savundu. Bu reklam panolarının denetlenmesi gerektiğine işaret eden Gökbel, "Bodrum'da reklam tabelaları çok fazla. Karayollarının kenarında, hatta liman çevresinde bile bu tabelalardan görebilirsiniz. Tabelalar dikkatsiz ve bencilce kullanılıyor. Bir kentin cazibe noktası olan yerlerin fotoğrafını çekmek isteyen turistler, reklam tabelaları ile karşılaşıyor" dedi. Bodrum yarımadasında çok fazla tarihi eser olduğunu ve bu eserlerin dikkatli bir şekilde korunması ve tanıtılması gerektiğini vurgulayan Gökbel, Bodrum'a gelen turistlerin tarihi mekanları rahatlıkla bulabilmeleri amacıyla, bilgilendirme tabelaları konulması erektiğini belirtti.

Geri Dön