20 / 04 / 2024

Turistler İstanbul'da kendini güvende hissediyor!

Turistler İstanbul'da kendini güvende hissediyor!

Ülkeye gelen ve giden turistler ile gerçekleştirilen anket çalışmasına göre turistlerin yüzde 89'u İstanbul'da kendini güvende hissediyor. Ayrıca 10 turistten 9'u şehre tekrar gelmeyi düşünüyor...




İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan "Turist Güvenlik Algısı, Alan Çalışması ve Veri Analiz Raporu"na göre, turistlerin yüzde 89'ü İstanbul'da kendini güvende hissediyor. 


Atatürk Havalimanı'nda 419 yabancı turistle görüşülerek gerçekleştirilen raporun sonuçları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıyla açıklandı.  


Toplantıda konuşan İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu, anket çalışmasının ülkeye gelen ve giden turistler ile soru-cevap yönetimiyle gerçekleştirildiğini söyledi. 


Çalışmaya katılanların yüzde 89'unun İstanbul'da kendini güvende hissettiğini aktaran Soylu, "Her 10 yabancıdan 7'si İstanbul'da polisi gördüğünde kendini güvende hissediyor. Polis ile herhangi bir iletişimi bulunan 10 yabancıdan 8'i polisin performansından memnun olduğunu ifade ediyor" diye konuştu. 


"Her 10 yabancıdan 9'u İstanbul'a tekrar gelmeyi düşünüyor"  


Soylu, çalışmada, yabancıların İstanbul'a geldiklerinde herhangi bir suçun mağduru olma ihtimalinin de değerlendirildiğini anlatarak, yabancıların en çok paraları için aldatılma ya da kandırılma olasılığını en yüksek tehlike olarak algıladığını, buna karşın her 10 yabancıdan 9'unun İstanbul'a tekrar gelmeyi düşündüğünü dile getirdiğini kaydetti. 


Rapora göre, Türk insanının misafirperverlik ve yardımseverlik duygusunu ön planda tutmasından memnuniyet duyan turistler, İstanbul'da İngilizce bilenlerin sayısının az olmasından şikayetçi oldu.  


Raporda, İstanbul'da ileriye dönük turist geliş sayısında, herhangi bir suça bağlı olarak bir azalışın olmayacağının öngörüldüğü belirtilerek, İstanbul'un kültürel mirası, tarihi yerleri ve Türk mutfağı ile uluslararası turistleri çeken bir şehir olduğu kaydedildi.  


İstanbul'da güvenlik konusuyla ilgili bir endişesi bulunmadığı belirtilen turistlerin tamamına yakınının tekrar kente gelmek istediği ve yakın çevrelerine şehre gelmelerini tavsiye edeceği bildirildi. 


Yapılan çalışmalar neticesinde Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nü "Yılın En İyi İl Uygulamaları Özel Ödülü"ne layık gördü.



Dünya


Geri Dön