28 / 03 / 2024

Turizm çalışanlarına 250 TL taksitle konut!

Turizm çalışanlarına 250 TL taksitle konut!

250 lira taksitle konut imkanından turizm çalışanları, dar gelirliler ve emekliler başta olmak üzere 200 bin kişi yararlanacak.



Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, uygun ödeme koşullarıyla turizm çalışanlarının ev almasının önünün açılacağını belirterek, "250 lira taksitle konut imkanından turizm çalışanları başta olmak üzere 200 bin kişi yararlanacak" dedi.


Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, deniz taşımacılığı dahil Antalya turizmi için yeni projeler hazırlandığını, bu projelerle kentin çekim merkezi haline geleceğini vurguladı.


Turizm sektöründe çalışanların yüzünü güldürecek girişimlerin olduğunu ifade eden Elvan, şunları kaydetti:


"Turizm çalışanları, 12 aylık süre içinde yaklaşık 7 ay çalışıp 5 ay işten çıkartılıyor. Sezon öncesinde de yeniden işe alınıyor. Bu konu, Sayın Başbakanım ile konuşulup tartışıldı. Çalışanların kesintisiz 12 ay hizmet verebilmesi için gerekli altyapıyı oluşturacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile de görüştük. Bir çalışma yaptılar, değişik alternatifler var. Bu alternatifleri otel sahiplerimizle oturup konuşacağız. Onların da 'evet' diyeceği bir alternatifi uygulamaya koyacağız ki çalışanlarımız 4-5 aylık süreçte açıkta kalmasın. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili çalışmayı sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde detayları netleşecek."


Elvan, turizm çalışanlarının ev sahibi olması için  TOKİ  ile yapılan çalışmalara da değinerek, "Uygun ödeme koşulları ile turizm çalışanlarının ev almasının önü açılacak. 250 lira taksitle konut imkanından turizm çalışanları, dar gelirliler ve emekliler başta olmak üzere 200 bin kişi yararlanacak" bilgisini paylaştı.


Denizcilik sektörü ile ilgili projeler


Antalya'nın simgesi "portakal" şeklinde tasarlanan yat limanının isminin, "Altın Portakal" olarak belirlendiğini vurgulayan Elvan, liman için bin 400'e yakın yat bağlama kapasitesinin planlandığını bildirdi.


Limanın sadece yat bağlama yeri olarak kullanılacağını, başka yapılaşmaya izin verilmeyeceğini ifade eden Elvan, "Yer tespit çalışmaları başlatılan liman sayesinde Antalya'ya üst gelir grubundan turistler akın edecek" değerlendirmesinde bulunuldu.


"Altın Portakal Yat Limanı" dışında, Antalya için iki önemli projenin daha bulunduğunu belirten Elvan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


"Bunlar Lara ve Demre'de inşa edilecek kruvaziyer limanları. Ayrıca ihtiyaç olması halinde diğer ilçelerde de yat limanları planlanacak. Turizme en büyük desteği demiryolu sağlayacak. Antalya'dan Kayseri'ye uzanacak hızlı tren hattı sayesinde Antalya ile Kapadokya buluşacak. Böylece turistlerin iki önemli turizm durağı arasındaki ulaşımları kolaylaşacak. Ayrıca Antalya-Eskişehir hızlı tren hattı ile İstanbul ve Ankara’dan Antalya’ya en kolay yoldan bağlantı kurulacak."



Dünya


Geri Dön