24 / 04 / 2024

Turizm öğrencileri 2. Housekeeping Olimpiyatları'nda yarıştı!

Turizm öğrencileri 2. Housekeeping Olimpiyatları'nda yarıştı!

Antalya'da turizm liseleri arasında düzenlenen yarışmada, öğrenciler yatak yapma, elektrikli süpürge ile hızlı süpürme gibi dallarda hünerlerini sergiledi.Turizm öğrencileri 2. Housekeeping Olimpiyatları' nda yarıştı...



Antalya'da turizm okulu öğrencileri arasında düzenlenen "2. Housekeeping Olimpiyatları", renkli görüntülere sahne oldu.


Otel, Temizlik Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (OTED) ve Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulunun, Antalya'da iki gün önce başlayan 25. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı kapsamında organize ettiği yarışmaya, 10 turizm okulundan 5'er kişilik ekipler katıldı.


Öğrenciler yarışmada, standartlara uygun yatağı en kısa sürede yapma, elektrikli süpürge ile hızlı süpürme, havluyla origami, tuvalet kağıdı ile basket atma ve mumya adam dallarında yarıştı. Zaman sınırlaması nedeniyle heyecanlı anların yaşandığı yarışmada renkli görüntüler oluştu.


Yarışmalarda birinciliği, Ankara'dan katılan Beşevler Turizm Otelcilik Meslek Lisesi'nin "Başkent" isimli ekibi kazandı. İkinciliği Alanya Ümit Altay Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin "Ümitli Gençler" ekibi, üçüncülüğü ise Bursa Osmangazi Turizm Meslek Lisesi'nin "Uludağ" adlı ekibi elde etti.


OTED Alanya Şubesi Başkanı Hakan Halit Yeni, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmalara gösterilen ilgiden son derece memnun olduğunu söyledi. Yeni, Alanya ve housekeeping camiasını en üst düzeyde temsil etmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti.


AA


Geri Dön