18 / 04 / 2024

Turizm sektörü beklentileri yükseltti!

Turizm sektörü beklentileri yükseltti!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turist sayısında gelecek yıllarda da artış yaşanmasını beklediklerini belirtti. Yüzde 6,4'lük büyüme beklentisi ulaşılabilir bir hedef.



Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turist sayısında gelecek yıllarda da artış yaşanmasını beklediklerini belirterek, "Bu açıdan bakıldığında Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan'ın 2015-2017 Orta Vadeli Plan çerçevesinde açıkladığı turizm gelirlerindeki yüzde 6,4'lük büyüme beklentisi ulaşılabilir bir hedef olarak turizm sektörünün önünde durmaktadır" dedi.


TÜRSAB Başkanı Ulusoy, AA muhabirine, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kısa süre önce yaptığı, "2015-2017 dönemini kapsayan programda, turizm gelirleri yıllık ortalama yüzde 6,4 artacak" açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Ulusoy, turizmin, son dönemde dünyanın en hızlı büyüyen endüstrilerinden biri konumunda olduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından açıklanan verilere göre dünya turizminin bu yıl ortalama yüzde 3-5 aralığında büyüdüğüne dikkat çeken Ulusoy, Türk turizminin bu verilerin üzerinde bir büyüme oranına ulaştığına dikkati çekti. 


Türkiye'nin 1980 yılında 1,2 milyon turist ağırladığını hatırlatan Ulusoy, o günden bu zamana geçen sürede yabancı misafirin 40 milyon sınırına yaklaştığının altını çizdi.


Başaran Ulusoy, "Bu yılın sonuna kadar yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızı da eklediğimizde 42 milyona yakın ziyaretçiyi ülkemizde misafir edeceğimizi tahmin ediyoruz. Turizm gelirlerimiz de turist sayımızdaki artışa paralel bir seyir izliyor. Bu açıdan bakıldığında Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan'ın 2015-2017 Orta Vadeli Plan çerçevesinde açıkladığı turizm gelirlerindeki yüzde 6,4'lük büyüme beklentisi ulaşılabilir bir hedef olarak turizm sektörü önünde durmaktadır" diye konuştu. 



Gap Gündemi



Geri Dön