26 / 04 / 2024

Turizm sektörü devre tatil yöntemini gündeme getirdi!

Turizm sektörü devre tatil yöntemini gündeme getirdi!

Clup Flipper’ın patronu Bayer, devre tatil satışının yatırımcının elini rahatlatacağını belirterek, “Yatırım karşılığını 3 yılda alır. % 25 doluluğu da garantiler” dedi.



Rusya sıkıntısını teşviklerle atlatmaya çalışan turizm sektörü, devre tatil yöntemini gündeme getirdi. Clup Flipper Tatil Köyü Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bayer, devletten 49 yıllığına tahsis edilen turizm arazilerinde devre tatil satışına izin verilmesi durumunda otel yatırımcısının elinin rahatlayacağını söyledi. Bayer, "Akdeniz bölgesindeki otellerin yatak kapasitelerinin yüzde 25'i kadar apart var. Sadece buna devre tatil izni verilse otelcinin eli rahatlar. Çünkü yatırımcı şimdi hem oteli doldurmakla hem krediyle hem de kirayla boğuşuyor. Örneğin 100 milyon dolarlık bir yatırım yapıldıysa yüzde 25'lik kapasitede devre tatil satışı izni olduğunda bu yatırımın karşılığını üç yıl içinde alır ve krizlere karşı dayanıklı hale gelir" dedi. Bayer, devre tatil satışının arazi tahsis süresiyle sınırlı tutulması gerektiğini kaydetti.


ABD'DE YAYGIN BİR MODEL

Türkiye'de devre tatil konusunda kanunda boşluklar olduğunu ve suistimallerin yaşandığını aktaran Bayer, tüketicinin devre tatile mesafeli yaklaştığını ifade etti. Devre tatilin özellikle ABD'de çok yaygın bir sistem olduğunu aktaran Bayer, "Devlet bu alanda ABD ya da Avrupa'daki kanunlara göre yeni bir düzenleme yapsa ve boşlukları ortadan kaldırsa tüketici hakkının korunacağını bilir. Böylece devre tatile olan ilgi artar" diye konuştu.


YUMURTALAR AYNI SEPETTE

Türkiye turizm için bir mastır plana ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bayer, "Sadece tatil köyü ya da otel yatırımı yaparsanız tüm yumurtaları aynı sepete koymuş oluyorsunuz. Bu nedenle turizmi çeşitlendirmemiz gerekiyor. Böylece turizmi kötü günlerde garanti altına alabiliriz" şeklinde konuştu. Alternatif turizm destinasyonlarının üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Bayer, şunları anlattı: "Örneğin çok parası olan, özel uçak ve yatlarıyla seyahat eden kesim için çok lüks tesisler inşa edilmeli. Zaten orta ve alt segmente yönelik hizmetlerimiz var. Ayrıca gençlere yönelik alternatif turizm alanları oluşturmalıyız. Böylece yatırımlarda da çeşitlendirmeye gitmiş oluruz."


SON 15 DAİRE SATIŞA ÇIKTI

Bodrum Yalıkavak'ta yer alan Flipper Residence projesiyle ilgili de bilgi veren Bayer, şunları anlattı: "Projemizdeki son 15 daireyi satışa çıkardık. 85 metrekare büyüklüğe sahip bahçe veya teraslı 2+1 dairelerin fiyatları 500 ila 950 bin dolar arasında değişiyor. Denize 30 adım mesafedeki dairelerimizin 1 yıl içinde yüzde 30 prim yapacağını öngörüyoruz."



Sabah 


Geri Dön