26 / 04 / 2024

Turizm sektöründe yatırımlar artacak!

Turizm sektöründe yatırımlar artacak!

Sektör yetkililerini sevindiren karar sonrasında plan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilecek, onay alınırsa yürürlüğe girecek



Yaklaşık 3 yıl önce SİT dereceleri değiştirilerek revize edilen ve onay bekleyen Çeşme İmar Planı, dün toplanan  İzmir  İl Genel Meclisi tarafından onaylandı. Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Tabiat Varlıkları 1 Nolu Koruma Kurulu'nun uygun görüş vererek İl Özel İdaresi'ne gönderdiği plan, dün toplanan İl Genel Meclisi'nin gündemine geldi. AK Parti Çeşme Üyesi Arif Barata'nın eleştirilerle dolu önergesi nedeniyle CHP ve AK Parti grupları arasında kısa süreli tartışmaya neden olan plan, sadece AK Parti Grup Sözcüsü Ali Fuat Yakın'ın ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Turizm yatırımlarının önünü açacak planın onay alması yatırımcıları sevindirdi.

TEPKİ DOLU ÖNERGE
Plan oylanmadan önce söz alan AK Parti Grubu Sözcüsü Ali Fuat Yakın, oturuma mazereti nedeniyle katılamayan partisinin Çeşme Üyesi Arif Barata'nın önergesini okudu. Yakın'ın okuduğu önergede, planın hatalarla dolu olduğu, Çeşme'nin planla engellendiğini, planı hazırlayanların yasakçı bir zihniyete sahip oldukları ve vatandaşın haklarının göz ardı edildiği belirtildi. Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Mumcuoğlu, planı hazırlayanların yasakçı zihniyete sahip olmadıklarını yeşil alanları korumaya çalıştığını ifade etti. Önergeyi veren Barata'ya İmar ve Bayındırlık Komisyonu olarak gerekli bilgileri verdiklerini buna rağmen tepki dolu önerge vermesine anlam veremediklerini belirterek, "CHP Grubu olarak bu planda incelenecek ve tartışılacak bir konu olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Mumcuoğlu'nun ardından söz alan CHP'li Doğan Albayrak, önergedeki görüşlerin AK Parti'nin görüşleri olmamasını dilediğini belirterek, "Bu plana itiraz edenler daha fazla rant alanı istiyor" diye konuştu. Bunun üzerine Barata'nın önergesini okuyan AK Parti Grup Sözcüsü Ali Fuat Yakın, kürsüdeki Albayrak'a, "Demagoji yapma, sen beni dinlememişsin" diye bağırdı. Albayrak, Yakın'a, "Düzgün konuşun" şeklinde yanıt verirken, Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, iki meclis üyesini karşılıklı konuşmama konusunda uyardı. Tartışmaların ardından CHP'li Çeşme Üyesi Hakkı Pamukçu, 3 yıldır planın onaylanmasını beklediklerini belirterek yeterlilik önergesi verdi. Meclis bu sözler üzerine önce yeterlilik önergesini, daha sonra da Çeşme Planı'nı oy çokluğuyla onayladı. Plan onaylanmasının ardından meclis üyeleri tarafından alkışlandı. Plana sadece AK Parti Grup Sözcüsü Ali Fuat Yakın ret oyu verdi. Planın son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanacağı ve yürürlüğe gireceği belirtildi.

Öncel: Son viraja gelindi
Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel karara sevindiğini belirtti. Öncel, "En son viraja gelindi. Ölmeden önce bu planların çıktığını görürsem kendimi son derece mutlu hissedeceğim. Galiba sonuna geldik. İnşallah yatırımların önü Çeşme'de açılır ve problemi olan herkesin problemi çözülür. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
YeniAsır/İlker Çoban


Geri Dön