28 / 03 / 2024

Turizmciler Kayseri'de buluştu!

Turizmciler Kayseri'de buluştu!

Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün katılımıyla açılışı gerçekleştirilen etkinlik kapsamında ilimizde bulunan yabancı turizmciler Kayseri’deki ikinci günlerinde Talas ve Erciyes’in güzelliğinde buluştu.



Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün katılımıyla açılışı gerçekleştirilen etkinlik kapsamında ilimizde bulunan yabancı turizmciler Kayseri’deki ikinci günlerinde Talas ve Erciyes’in güzelliğinde buluştu.Kayseri’nin Arap ve Kuzey Afrika coğrafyasında tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte Kayseri’nin doğal, kültürel ve tarihi değerlerini yerinde gören 17 ülkeden 72 turizmci hayranlıklarını gizleyemedi. Etkinliğin ilk gününde Kayseri’deki meslektaşları ile buluşan ve Kayseri hakkında kapsamlı bilgiler edinen yabancı turizmciler bu kez kültür ve doğayla buluşarak, tur organizasyonlarında değerlendirecekleri yeni destinasyonları yakından tanımış oldu.İlk olarak Talas Ali Saip Paşa Sokağı’nı gezen misafirler Osmanlı’nın kültürleri buluşturan tarihi dokusuna büyük ilgi gösterdi. Yaşamın tarihle buluştuğu Ali Saip Paşa Sokağı’nın her detayı hakkında sorular soran yabancı turizmciler, sosyal yaşamın tarihle buluştuğu sokağın çok ilgi çekeceğini belirttiler. Ali Saip Paşa Sokağı gezisi ardından Kayseri’nin önemli kültür miraslarından Yaman Dede Konağı’na konuk olan yabancı turizmciler, konağın tarihi ve mimarisi hakkında bilgiler aldı. Kültür ve Sanat Evi’ne dönüştürülen konağı gezen misafirler, Kayseri’nin kültürel motiflerinin yer aldığı konakta bol bol fotoğraf çektiler. Yabancı turizm acentaları ve tur operatörlerinin bir sonraki rotası ise Kayseri’nin sembolü Erciyes’ti. Beyaz gelinliğini girmiş Erciyes’in güzelliği karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen yabancı konuklar, Erciyes’in ve kar üstünde gezebilmenin keyfini doya doya yaşadılar. Turizmciler, “Erciyes’in çok önemli bir cazibe merkezi olduğu” görüşünde birleştiler.

Erciyes Kayak Merkezi’nin dünyanın önemli kayak merkezlerinden hiçbir eksiği olmadığını belirten yabancı turizmciler, gerek alt yapı gerek teknik donanım gerekse de konaklama açısından Erciyes’in yeterli olduğunu ve tur programlarına Erciyes’i dâhil etmek için sabırsızlandıklarını söylediler.


Hürriyet 




Geri Dön