29 / 03 / 2024

Turizmcilere EXPO 2016 Antalya anlatıldı!

Turizmcilere EXPO 2016 Antalya anlatıldı!

Skal Türkiye Büyük Buluşması" ismiyle Antalya'da bir araya gelen Skal yöneticilerine, EXPO 2016 Antalya çalışmaları hakkında bilgi verildi Skal Turizm Atölyesi 2014 yılı toplantılarını 'Çevre ve Turizm' başlığı altında gerçekleştirdi




Skal Türkiye Büyük Buluşması" ismiyle Antalya'da bir araya gelen Skal  yöneticilerine, EXPO 2016 Antalya çalışmaları hakkında bilgi verildi Skal Turizm Atölyesi 2014 yılı toplantılarını 'Çevre ve Turizm' başlığı altında gerçekleştirdi. Atölye Başkanlığını Kültür ve Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel'in yaptığı toplantıya, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selamı Gülay da konuşmacı olarak katıldı. Gülay, EXPO 2016 Antalya projesinin turizme katkısı ve çevreye duyarlılığı konusunda bilgi verdi. 

Botanik ExpoTarın çevreci projeler olduğunu belirten Genel Sekreter Gülay, "EXPO 2016 Antalya, Aksu ilçesi sınırlarmda geçtiğimiz yıllarda taşkın sahası olan 1121 dönüm bir alanda yapılacak. İlk iş olarak taşkından korumak için alanın etrafını şedde ile çevirdik. Alana 25 bin dolayında ağaç dikilecek. 

Kule, Kongre Merkezi, Tarım ve Çevre Müzesi, Çocuk Adası gibi turizme de büyük katkı sağlayacak alanlar oluşturuluyor" dedi. 

EXPO 2016 Antalya'nın çevreye duyarlılığı en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalar yürütüleceğini de ifade eden Genel Sekreter Gülay, "Alan içerisinde yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanılacak. Büyükşehir Belediyesi ile bu konuda ortak çalışmalar yürütüyoruz. Alan içerisine kurulacak tesislerle su, rüzgar ve güneş enerjisinden yararlanılarak sembolik de olsa elektrik üretimi yapacağız" diye konuştu. Expo'lanıı aynı zamanda bölgesel kalkınmayı destekleyen bir yapısının da olduğunu ifade eden Gülay, şöyle devam etti: "Şehiriçi ulaşımda kullanılan raylı sistem, Expo için EXPO 2016 Antalya alanı ve havalimanı bağlantılan yapılıyor. 

Yine Kuzey çevreyolunun EXPO alanına kadar olan bölümü 23 Nisan 2016 tarihine kadar bitirilecek. EXPO alanı ile Kundu Bölgesi'ne yeni bir turizm yolu yapılacak. Alanın atık suyunu Lara Arıtma Tesisine taşımak amacıyla yaptığımız kanalizasyon hattını ihtiyacımızdan çok büyük yapıyoruz ki bu hat Aksu İlçesi'nin ana kanalizasyon hattı olacak" şeklinde konuştu.EXPO 2016 Antalya'nın 23 Nisan 2016 tarihinde açılacağını ve 6 ay açık kalacağını sözlerine ekleyen Gülay, 100 ülkenin bahçe kurması ve 8 milyon kişinin alanı ziyaret etmesini hedeflediklerini söyledi. 


Antalya Hilal


Geri Dön