26 / 04 / 2024

Turizmde hedef turist sayısını yüzde 5.5 arttırmak!

Turizmde hedef turist sayısını yüzde 5.5 arttırmak!

Çevre ülkelerde yaşanan bir takım sorunlar, Rusya ve Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz, çeşitli terör olaylarını bahane ederek körüklenmeye çalışılan İslamafobi'ye rağmen Türkiye turizmde yine bir rekora imza attı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre yabancı turist sayısını yüzde 5.5 oranında artıran Türkiye, 2014'te 36 milyon 837 bin 900 kişiyi ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Bu ciddi bir artış çünkü etrafımızda bir sürü siyasi kriz varken, Türkiye ile ilgili birtakım olumsuz değerlendirmeler, olumsuz propagandalar yapılıyordu. Geldiğimiz noktada, bu olumsuz propagandaların hiçbir etkisinin olmadığı, Türkiye imajının çok doğru algılandığı ve algılatıldığı görülüyor" dedi. 


Dünya Turizm Örgütü'nün (DTÖ) en çok turist kabul eden ülkeler sıralamasına göre Türkiye'nin 6'ncı sırada olduğunu hatırlatan Bakan Çelik, 2015'te dünya 5'inciliği hedefine doğru istikrarlı adımlarla ilerleyeceklerini söyledi. Bu istikrarın yeni yılın ilk ayında da devam ettiğini vurgulayan Ömer Çelik, "Aralık ayındaki ziyaretçi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 9.5 oranında artış gösterdi. Böylece 1 milyon 580 bin kişiye ulaşıldı" diye konuştu. 


2015'TE YÜZDE 5 BÜYÜR TÜRSAB 

Başkanı Başaran Ulusoy da 2015'te yüzde 5 civarında büyüme öngördüklerini söyledi. Ulusoy, "ABD ve Avrupa Birliği'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar, dünyanın farklı coğrafyalarında cerayan eden siyasi olaylar ve Avrupa ülkelerindeki ekonomik gelişmeler, 2015 yılını ekonomik açıdan çok bilinmeyenli denkleme sahip bir yıl kılıyor. Türkiye bu çok bilinmeyenli denklemden avantajlı çıkan ülkeler arasında yer alabilir. 


Türk ekonomisi için en önemli fırsatı Rusya pazarı sunuyor" dedi. Ulusoy, ciddi yaptırımlara maruz kalan Rusya pazarında Türkiye'nin hem ihracat alanında hem de Ruslar için vazgeçilmez turistik destinasyon olma kimliğiyle turizm alanında öne çıkabileceğini sözlerine ekledi. 

Sabah


Geri Dön