20 / 04 / 2024

Turizmde yeni hedef Brezilyalı turistler!

Turizmde yeni hedef Brezilyalı turistler!

Son dönemde Rusya ve Almanya’dan gelen turist sayısını yeteri kadar artıramayan Türkiye; 2013’de Brezilya’dan sadece 113 bin turist çekerken bu rakamı ilk etapta 500 bine çıkarmak istiyor.



Son dönemde Rusya ve Almanya’dan gelen turist sayısını yeteri kadar artıramayan Türkiye gözünü alternatif pazarlara dikti. Brezilya ekonomisinin son yıllarda gösterdiği ivme ile Brezilyalıların artan satın alma gücü, Türkiye’nin bu pazarda daha aktif rol almasına neden oluyor. 2013’de Brezilya’dan sadece 113 bin turist çekebilen Türkiye bu rakamı ilk etapta 500 bine çıkarmak istiyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, öncelik Brezilya olmak üzere Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika turizm pazarlarına daha fazla ağırlık vereceklerini bildirdi. 

 

Önal, “Kısa ve orta vadedeki planlarımızda özellikle dünyanın en kalabalılk ve ekonomik olarak da en üretken coğrafyaları BRICS  ülkeleri Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’da ülkemizin tanıtımını  yaparak ve fırsatlarını anlatarak oralardan turist çekmeye odaklanmış durumdayız”  dedi.

Vatan 


Geri Dön