19 / 04 / 2024

Turizme 44 tahsis, 1.2 milyarlık yatırım!

Turizme 44 tahsis, 1.2 milyarlık yatırım!

Turizm Bakanlığı 44 önemli taşınmazı tahsise açtı. 1.2 milyar yatırımla 11 bin yeni yatak kapasitesi yaratılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kamu Taşınmazı Tahsis Duyurusu 2014/1’ başlıklı açıklama haberimizin içinde yer alıyor...




Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün takip ettiği konuyla ilgili yapılan duyuruda, Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2014/1’e, 20/06/2014 tarihinden itibaren “www.kulturturizm.gov.tr” adresinden erişilebildiği belirtildi ve şartnamelerin 07/07/2014 tarihinden İtibaren DÖSİMM’in yukarıda belirtilen adresinden temin edilebildiği duyuruldu. 


Tahsise konu taşınmazların çoğunluğu Antalya,  İzmir  Çeşme, Alaçatı, Bodrum, Selçuk, Didim gibi turizm bölgelerinde ancak  Adana  Yumurtalık, Afyon, Bursa Mustafakemalpaşa (4), Çankırı (4) ve Ordu’da da (7) taşınmaz tahsis edilecek. Ayrıca Kars Sarıkamış, Gölcük, Gediz, Samsun Havza, Sakarya Akyazı, Uşak Banaz’da da bazı taşınmazlar tahsis kapsamında. Bakanlığın öngörüsüne göre, bu taşınmazlar üzerinde 15 otel-tatil köyü, 9 termal otel, 2 golf sahaları bulunan termal otel, 8 günübirlik tesis, 4 konaklama tesisi, 4 otel ve 2 turizm kompleksi yapılacak. En büyük yatırım öngören taşınmazlardan biri Antalya- Demre’de. Turizm kompleksi kurulması amacıyla tahsis edilecek 111 dönümlük taşınmaz için 149.6 milyon lira yatırım öngörüsü var. Bursa Kemalpaşa’da, birisi 102, diğeri 92.8 milyon liralık yatırım tahmini yapılan iki tesiste 18 delikli golf sahaları yer alması planlanıyor. Adana Yumurtalık’taki 120 bin metrekarelik taşınmazda ise 750 yatak kapasiteli bir otel veya tatil köyü için öngörülen yatırım 77 milyon TL. 


Duyuruda önemli uyarılar var 

‘Kültür ve Turizm Bakanlığı Kamu Taşınmazı Tahsis Duyurusu 2014/1’ başlıklı açıklamaya göre, tahsislerde izlenecek yol şöyle: 

• Bu taşınmazlar Turizmi Teşvik Kanunu ve Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. 

• Girişimciler 08/08/2014 günü saat 16.30’a kadar başvuruda bulunabilecek. 

• Birden fazla parsel için müracaat edilebilecek. 

• Başvurular öncelikle mali yeterlilik açısından değerlendirilecek. 

• Birden fazla başvuru yapılan parseller için yeterli görülen girişimciler arasında sosyal ve teknik altyapıya katılım amaçlı müzakere yapılacak. Tek başvurunun yapıldığı parseller için Müzakere Komisyonunca yatırımın özelliğine göre sosyal ve teknik altyapıya katılım payı istenebilecek. Teminatlar kesin ve süresiz teminat mektubu olarak verilecek. 

• Bakanlık, projeleri ile turizme katkı sağlayacağı öngörülen girişimcilere, talep ettiği parselin tahsis edilememesi halinde başka parseller önerebilecek. 

• Taleplerin değerlendirilebilmesi için ilan edilen parsellere ilişkin ayrıntılı açıklama ve bilgiyi içeren Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 5 bin lira ücretle temin edilecek.



Dünya




Geri Dön