16 / 04 / 2024

Turizme yatırım yapan ünlüler ve otelleri!

Turizme yatırım yapan ünlüler ve otelleri!

0 kadar zenginler ki, tatilde değişik otellerde kalmak yerine kendi otellerini satın aldılar. Turizme yatırım yapan ünlü sanatçılar dünyanın her köşesinden otel satın alıyor. İşte ünlüler ve otelleri...



JOHN MALKOVICH
The Big Sleep Hotel
Yer:Eastboume/Cardiff/Cheltenham-Galler
Yüksek sezon fiyatı: Gecelik 2 kişi 400 dolar. Küçük sandalyeler ve pastel dekora sahip bu otel fiyatının uygunluğuyla müşteri çekiyor, John Malkovich, The Big Sleep otellerinin altı ortağından biri,

BONO VE EDGE
The Clarence
Yer: Dublin-İrlanda
Hafta sonu fiyatı: Gecelik 2 kişi 920 dolar. Dünyaca ünlü İrlandalı rock grubu U2'nun solisti Bono ve gitaristi Edge müzikteki birlikteliklerini iş hayatına da taşıdı, Dublin'in merkezinde bulunan tarihi Clarence Otel'in içinde yer alan Octagon Bar, 1970'li yıllarda aralarında Bono ve Edge'in de bulunduğu yazar ve sanatçıların uğrak yeriydi. Bono ve Edge daha sonra Clarence Otel'i satın aldı. Binada önemli değişiklik yapmayan bu iki müzisyen sadece eski balo salonunu Tea Room isimli restorana çevirdi.

FRANCIS FORD COPPOLA
Coppola Resorts
Yer: Belize
Fiyat: Gecelik iki kişi 800 dolar. Yönetmen Francis Ford Coppola, Belize'deki oteli 1980 yılında satın aldığında, burası terk edilmiş bir haldeydi, Coppola, o dönemde ünlü filmi 'Apocalypse NowKıyamet' için orman içinde bir yer arıyordu, Satın aldığı otel 199S yılma kadar bir aile tarafından işletilmişti. Coppola burayı lüks bir tesise çevirmeye karar verdi, Ayrıca, müşteriler resepsiyona Coppola'nın kendi tasarımı olan deniz kabuklarıyla bezenmiş heykellerin olduğu yoldan geçerek giriyor, Coppola Resorts'da organik yiyeceklerin yetiştirildiği bir de bahçe bulunuyor.

GLORIA ESTEFAN
Costa D'este Beach Resort
Yer: Vero Beach, Florida
Fiyat: Gecelik iki kişi 249 dolar Costa D'este Beach Resort şarkıcı Gloria Es-tefan ve yapımcı kocası Emilio Estefan'ın Florida'nın doğu kıyılarındaki lüks oteli, Oteldeki odalar tik ağacından mobilyalarla döşenmiş, kalkerden küvetler ve Mısır'dan gelen havlular özenle seçilmiş. Estefan Ailesi bu oteli 2004 yılında 12.5 milyon dolara satın aldı. Gloria Estefan oteli şöyle anlatıyor: 'Miami'ye yakın bir yazlık ev arıyorduk ve Vero Beach'te burayı keşfettik, Ancak burayı görünce bir otel yapabileceğimizi düşündük herkesin burayı görmesini istedik.'

CLINTEASTWOOD
Mission Ranch Otel
Yer: Carmel, Kaliforniya
Fiyat: Gecelik iki kişi S10 dolar Gayrimenkul yatırımcıları Kaliforniya'da İSO dönümlük arazideki oteli satın almak isteyince, bölgenin yerlisi ünlü oyuncu Clint Eastvrood, bu araziyi bırakmak istemedi, satın aldı ve çiftlik olarak korudu. Daha sonra Eastwood, 1800'lerin havasını yansıtan bir otel yaptırdı. Otel jakuzili, şömineli, teraslı odalarıyla dikkat çekiyor.

MARLEY AİLESİ
Marley Resort and Spa
Yer: Cable Beach, Bahamalar
Fiyat: Gecelik iki kişi 865 dolar Ünlü şarkıcı Bob Marley ve oğlu Ziggy 16 yıl boyunca Bahamalar'da tatillerini daha önce yazlıkları olan bu otelde geçiriyorlardı. Daha sonra Bob Marley'in eşi Rita Marley bu evi bir otele dönüştürdü, Okyanus kıyısındaki bu otel Nassau şehrinde ve yakınında Cable Plajı ile Cable Beach Golf Club bulunuyor. Marley Resort and Spa'da 16 oda var ve odalar tümü Feng shui'ye göre tasarlandı, Z ialaria Afrika ve Karayrpier'den gelen özel olarak seçilmiş mobilyalar yer alıyor.

DORISDAY
Cypress Inn
Yer: Carmel, Kaliforniya
Fiyat: Gecesi iki kişilik S25 dolar Oyuncu Doris Day'in sahibi olduğu bu otelin geçmişi 1929'a kadar dayanıyor. Otel, ünlülerin uğrak noktası olan Carmel bölgesinde, Clint Eastvrood'un çiftliğinin yanına kurulmuş. Doris Day'in fotoğrafları ve film afişleri otelin duvarlarını süslerken, müşteriler beş çaylarını 'Day'in Odası'nda onun filmleri izleyerek yudumlayabilme imkanına sahip. Evcil hayvanlar bu otelde öğle yemeği ve akşam yemeğine katılabiliyor, Aynı zamanda köpekler otelin plajında serbest gezebiliyor.

ROBERT DE NIRO
Greenwich Hotel
Yer: New York
Fiyat: Gecelik iki kişi 4 bin 500 dolar, 2008 Nisan ayında açılan bu hotel, 88 odasıyla hizmet veriyor. Robert de Niro da otelin bulunduğu bölgede yaşıyor. Mobilyalar dünyanın her bir köşesinden gelmiş, Tibet ipeği, İngiliz deri koltuklar, İsveç yatakları ve banyodaki İtalyan mermerleri...

ROBERT REDFORD
Sunclance Resort
Yer:Sundance, Utah ABD
Fiyat: Gecelik iki kişi 680 dolar Robert Redford, Utah'da doğa ile yaratıcılığı birleştiren bir mekan yaratmak istemiş ve aynı zamanda Sundance Film Festivali etkinliklerinin de merkezi olan bu oteli yaratmış, Otel, festival boyunca konserlere ve film gösterimlerine ev sahipliği yapıyor, Konuklar ahşap kulübelerde ağırlanıyor.
Business


Geri Dön