24 / 04 / 2024

Turizmin transit merkezi Balıkesir!

Turizmin transit merkezi Balıkesir!

BALIKESİR'İN, İzmir, Ankara ve İstanbul üçgeni ortasında transit merkez görevini üstlenmesi ilin önemini artırıyor. Kent, tarih, turizm, doğal ve folklorik değerler bakımından zengin bir kültüre sahip.



BALIKESİR'İN, İzmir,  Ankara  ve İstanbul üçgeni ortasında transit merkez görevini üstlenmesi ilin önemini artırıyor. Tarih, turizm, doğal ve folklorik değerler bakımından zengin bir kültüre sahip olan kentin en önemli turizm noktalarından biri Ayvalık. İlçe, 22 adasıyla birlikte sualtı dalış turizminin yanı sıra ziyaretçilerine alternatif spor faaliyeti de sunuyor. Kültürel değerlerle doğal değerlerin birleştiği Edremit ise Kaz Dağları'yla birlikte yaz-kış su kaynaklarını bünyesinde barındırıyor. Şahinderesi Kanyonu, Alp'lerden sonra en yüksek oksijene sahip. Kazdağları kendine özgü endemik bitki türleri ve şifalı otlarıyla da farklı bir turist profiline hitap ediyor. Ayı deresi, Sutüven Şelalesi, Şahinderesi Kanyonu, Sarıkız, Tozluyurt, Manastır Mevkii, Pınarbaşı, Hasan Boğuldu' da trekking, dağcılık ve jeep safariyle şehirde farklı sportif ve kültürel aktivitelerden yararlanılabiliniyor. 


CENNETTE 260'A YAKIN KUŞ TÜRÜ 


Kent, planör uçuşu, yamaç paraşütü, rafting, kaya tırmanışı gibi spor dallarında da değerlendirilmeyi bekliyor. Ayrıca Kapıdağ Yarımadası ve Alaçam Dağları av turizmiyle eko turizm branşlarının yapılabileceği önemli kaynaklardan. Bandırma Kuş Cenneti Milli Parkı da 260'a yakın kuş türünü ev sahipliği yapıyor. Ornitolojiye merak duyan herkes Bandırma Kuş Cenneti Milli Parkı'na mutlaka uğruyor. 


Akşam Ek


Geri Dön