28 / 03 / 2024

Türk Akımı inşaatı 2017'nin ikinci yarısında başlayabilir!

Türk Akımı inşaatı 2017'nin ikinci yarısında başlayabilir!

Gazprom İcra Komitesi Başkanı Miller: "Türk Akımı'nın deniz kesiminin inşaatının 2017'nin ikinci yarısında başlayabileceğini ifade ediyoruz" dedi.



Rus enerji şirketi Gazprom'un İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı'nın deniz kısmı inşaatının 2017'nin ikinci yarısında başlayabileceğini belirtti.


Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde yüklenici olacak firmaların ön yeterliliğinin değerlendirilmesi aşamasına gelindiği bildirildi.


Açılamada görüşlerine yer verilen Miller, "Artık Türk Akımı'nın deniz kesiminin inşaatının 2017'nin ikinci yarısında başlayabileceğini ifade ediyoruz. Türk Akımı'nın her iki hattı, hem ilki hem de ikincisi, 2019 yılı sonuna dek hizmete girmiş olacak." ifadesini kullandı.


Miller, Rus doğalgazının Güneydoğu Avrupa'ya ulaştırılmasını hedefleyen Poseidon boru hattıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, bu hattın Türk Akımı'nı Avrupa'ya bağlayacak öncelikli seçenek olduğunu belirtti.


Poseidon projesinin, Avrupa Birliği (AB) topraklarına giriş noktaları konusunda ön fizibilite çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Miller, şunları kaydetti:


"Aralık ayı ortasında 2016 sonuçlarını ortaya koyacak bir toplantı planlanıyor. Burada çalışmalara nasıl devam edeceğimizi karara bağlayacağız. Türkiye üzerinden Türkiye-Yunanistan sınırına yönelik doğalgaz tedarikini ve AB içerisinde İtalya'nın güneyine yönelik yeni taşıma kapasitelerinin oluşturulması konularını görüşeceğiz. İtalyan muhataplarımız, Rus doğalgazı teslim noktasını İtalya'nın güneyine taşımak istiyor." 


Gazprom, İtalyan Edison ve Yunan DEPA enerji şirketleri arasında, Rusya'dan Yunanistan ve İtalya'ya doğalgaz tedariki konusunda şubat ayında bir protokol imzalanmıştı.


AA


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı boru hattının deniz kısmı inşaatının 2017 yılının ikinci yarısında başlayacağını, iki hattın da 2019 yılı sonuna kadar hazır olacağını bildirdi.


"2017'DE BAŞLAYACAĞIZ"

Miller konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün kendimizden emin bir şekilde 2017 yılının ikinci yarısında Türk Akımı'nın deniz kısmının inşaatının başlayacağını söyleyebiliriz. İki boru hattı da 2019 yılı sonuna kadar hazır olacak" denildi.


2019'DA BİTECEK

Öte yandan Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak da, boru hattının inşaatının 2017 yılında başlayacağını, hem deniz, hem de kara kısmın inşaatın bitiş süresinin 2019 yılının sonu olduğunu belirtti.


Sabah 


Geri Dön