24 / 04 / 2024

Türk Akımı'nın inşaatı için izin alındı!

Türk Akımı'nın inşaatı için izin alındı!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattının denizden geçecek bölümünün inşası için diplomatik kanallar vasıtasıyla Türkiye'den ilk iznin alındığını duyurdu.



Rus enerji şirketi Gazprom tarafından yapılan açıklamada, Türk Akımı doğalgaz boru hattının denizden geçecek bölümünün inşası için diplomatik kanallar vasıtasıyla Türk yetkililerden ilk iznin alındığı belirtildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Gazprom Üst Yöneticisi (CEO) Aleksey Miller, Türk Akımı projesinin ilk evresinde Türk yetkililer ile etkili ve uyumlu bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini belirtti.


Gazprom'dan geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, Türk Akımı ile ilgili ilk iznin alındığı belirtilmiş, ancak iznin içeriğine dair detay verilmemişti.



Sabah




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattının denizden geçecek bölümünün inşası için diplomatik kanallar vasıtasıyla Türkiye'den ilk iznin alındığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, Türk Akımı doğalgaz boru hattının denizden geçecek bölümünün inşası için diplomatik kanallar vasıtasıyla Türk yetkililerden ilk iznin alındığı belirtildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Gazprom Üst Yöneticisi (CEO) Aleksey Miller, Türk Akımı projesinin ilk evresinde Türk yetkililer ile etkili ve uyumlu bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Gazprom'dan geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, Türk Akımı ile ilgili ilk iznin alındığı belirtilmiş, ancak iznin içeriğine dair detay verilmemişti.


TANAP'TA REKOR BİRLEŞME

Bu arada Türkiye'nin içinde yer aldığı bölgesel vizyon projelerinden biri olan TANAP'ta bir rekora imza atıldı. Projenin Türkiye'deke bölümünün borularını döşeyen Tekfen İnşaat, hattın 2 bin metrelik bölümünü 14 saatte birleştirerek rekor kırdı. Türkiye'nin yüzde 30 ortak olduğu TANAP'ın Haziran 2018'de tamamlanması bekleniyor.



Yeni Şafak



Haber Aydınlık Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Rus enerji şirketi Gazprom'un, diplomatik kanallar üzerinden Türk Akımı'nın denizden geçecek bölümünün inşaatıyla ilgili Türkiye'den ilk izni aldığı belirtildi. Gazprom, Ankara'dan Türk Akımı için ilk izinleri aldı Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, "Gazprom, diplomatik kanallar üzerinden Türk Akımı doğalgaz boru hattının deniz bölümünün inşaatı için gerekli olan ilk izni Türk hükümet organlarından aldı" denildi. 


Sputnik'in aktardığı açıklamaya göre Gazprom Başkanı Aleksey Miller ‘Türk Akımı projesinin gerçekleştirilmesinin ilk aşamasında Türk partnerlerle işbirliğinin etkili ve uyumlu olduğunu' belirtti. 


Gazprom bir hafta önce yaptığı bir açıklamada da Türk Akımı'nın gerçekleştirilmesi için Türkiye'den ilk izni aldığını duyurmuş fakat bu iznin içeriğine dair bilgi vermemişti. 


Yeni açıklamaya göre iznin proje için gereken saha çalışmaları için değil inşaat için verildiği anlaşılıyor. Bu arada Rusya Enerji Bakanlığı'ndan bir kaynak Sputnik'e demecinde, Türkiye'den Türk Akımı'yla ilgili geri kalan izinlerin de gelecek günlerde verilmesini beklediklerini belirtmişti.


Aydınlık


Geri Dön