19 / 04 / 2024

Türk-Alman Çevre Yürütme Komitesi 12. Toplantısı gerçekleşti!

Türk-Alman Çevre Yürütme Komitesi 12. Toplantısı gerçekleşti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’ın başkanlığında “ Türk – Alman Çevre Yürütme Komitesi 12. Toplantısı ” dün gerçekleşti...




15 Nisan 2015 tarihinde, Ankara’da gerçekleşen toplantıda Türk-Alman İşbirliğinde mevcut projelerin durumları, atık yönetimi ve atık su konuları, iklim değişikliği, kamu binalarında enerji verimliliği, kentsel planlama ve yapılaşma konuları değerlendirildi.


Müsteşar Yardımcısı Birpınar’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya üst düzey katılım sağlanırken önemli kararlara da imza atıldı.


Toplantıda binalarda enerji verimliliği konusunda bundan sonra gerçekleştirilecek olan projelere örnek teşkil etmesi için Çevre ve Şehircilik Denizli İl Müdürlüğü binasının uygulama projesinin Türk-Alman ortaklığında bir proje ile hazırlanması ve söz konusu proje için en kısa süre içinde bir "Yürütme Kurulu"nun oluşturulması kararlaştırıldı.


Türk – Alman Çevre Yürütme Komitesi 12. Toplantısı’nın sonunda alınan kararlara göre, atıklardan enerji üretimine ilişkin Alman tarafı ile müştereken bir "Çalıştay Programı"nın düzenlenecek ve Almanya’daki tesisler ziyaret edilecek. Ekonomik olarak verimli atıksu arıtma tesisleri planlanması üzerine teknik bir çalışmanın yapılacak ve bu kapsamda Almanya’da tesisler ziyaret edilecek. Toplantıda son olarak ise, Türk-Alman Çevre Yürütme Komitesi 13. Toplantısı’nın, 2016 yılı Nisan veya Mayıs ayında, Almanya’da düzenlenmesine karar verildi.


Türk-Alman Çevre Yürütme Komitesi 12. Toplantısı’na büyük katılım sağlandı.


Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan yetkili temsilciler katılım sağlarken Bakanlık dışından da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği ve Türkiye Kalkınma ve Sınai Bankası yetkili temsilcileri tarafından da katılım sağlandı.


Toplantıya ayrıca; Almanya Çevre, Doğa Koruma, İnşaat ve Nükleer Güvenlik Bakanlığı, Alman Kalkınma Bankası (KfW), Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ), Alman Su İşbirliği (GWP), Alman Hava ve Uzay Merkezi ve Almanya Büyükelçiliği’nden de yetkili temsilciler toplantıya katılım sağladı.



Geri Dön