18 / 04 / 2024

Türk- Arap Gayrimenkul Forumu gerçekleşti!

Türk- Arap Gayrimenkul Forumu gerçekleşti!

Beyoğlu Belediyesi, Çalık Holding ve TASCA (Türk – Arap Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği) işbirliğiyle düzenlenen Türk Arap Gayrimenkul Forumu, Beyoğlu Belediyesi Başkanlık binasında gerçekleştirildi.



Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Türk Arap Gayrimenkul Yatırım Forumunda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu’nda bütün isteğimiz şehrin yenilenmesi. Bu yüzden belediye olarak her aşamada bütün sektörlerin yanında olmaya gayret ediyoruz,” dedi.


 Beyoğlu Belediyesi, Çalık Holding ve TASCA (Türk – Arap Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği) işbirliğiyle düzenlenen Türk Arap Gayrimenkul Forumu, Beyoğlu Belediyesi Başkanlık binasında gerçekleştirildi. Dubai Cityscape Fuarı öncesinde Türk ve Arap dünyasını İstanbul’da bir araya getiren formun başkanlığını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptı. Forma; Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin ve TASCA Başkanı Muhammed Adil’in yanı sıra Türk ve Arap gayrimenkul dünyasının önde gelen isimleri katıldı.


 “BÜTÜN SEKTÖRLERİN YANINDA OLMAYA GAYRET EDİYORUZ”


 Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan açılış konuşmasında, Beyoğlu’nun geçmişten gelen çok kültürlü yapısından bahsederek, kentsel dönüşümle birlikte Tarlabaşı’nın dünya kültürlerinin merkezi olacağını ve Arap kültürünün bu anlamda büyük önem taşıdığını ifade etti. Demircan sözlerini şöyle sürdürdü:


 “Özel sektör, işlerini yaparken finansmana ihtiyaç hissettikleri gibi ürettiklerini satacak pazarlara da ihtiyaç duyuyorlar. Bizim de Beyoğlu’nda bütün isteğimiz şehrin yenilenmesi. Bu yüzden belediye olarak her aşamada bütün sektörlerin yanında olmaya gayret ediyoruz. Tabi şehir yenilenirken de yeni iş alanların açılmasını sağlamak ve gençlerimize iş olanakları oluşturmak istiyoruz. Bunları da özel sektörle yürütüyoruz. Bugün de Tarlabaşı360 projesi ile buradayız. Belki yarın bir başka iş adamlarla yine aynı formatta burada ama başka konuyla burada olacağız,”


 “İĞNEYLE KUYU KAZAR GİBİ İŞ YAPTIK”


 Tarlabaşı bölgesi hakkında bilgiler veren Başkan Demircan, Tarlabaşı’ndaki binaların 25-50 metrekare üzerine oturan yapıların olduğunu; insanların zaman içerisinde yeni modern ihtiyaçlarının karşılanamadıklarını anladıkları zaman bu yapıları terk ettiklerini hatırlatarak;


“Tarlabaşı’nda otopark, küçük parselasyonda istedikleri gibi yaşayamama… risklerinden  kaynaklanan mekanlar oluşmuştu. Bu mekanları kurtarabilmek için bir şey yapmamız lazımdı. Bulabildiğimiz çıkış yolu ada bazında projeleri görmek oldu. Yani 25-50 metre küçük yapıları içten birleştirecek, altında ihtiyacımız olan otoparkları yapacak, ama dış mekanlarını aynı koruyacak ve böylelikle birebir geçmişi yaşatmaya devam etmiş; ama içeriden otoparkıyla, modern ihtiyaçlarıyla bugüne hitap edecek bir yaklaşım oldu. Bana kalırsa da Beyoğlu sınırları içerisinde yaptığımız en güzel dönüşümü Tarlabaşı Dönüşüm Projesi ile ortaya koyduk” dedi.


 Bunların sonucunda Tarlabaşı360 projesinin zor bir iş olduğunu belirten Demircan, iğneyle kuyu kazar gibi iş yaptıklarını da vurguladı.


  “TARLABAŞI360’DA ARAP SANATLARI MÜZESİ TEMENNİ EDİYORUZ”


Arap sermayesinin yönlendirilmesi gerekildiğini dile getiren TASCA Başkanı Muhammed Adil ise, “Türkiye’de yatırımlarımız sadece tuğla, beton üzerinden olmamalı; medeniyet, kültürel zenginlik de bunların içinde yer almalı. Yani aynı bir büyükelçi gibi çalışmalıyız,” dedi.


 Tarlabaşı Projesi’nin tarihi değerleri ön plana çıkarttığını dile getiren Muhammed Adil, Tarlabaşı360’da Arap sanatlarını sergileyen bir müze temenni ettiklerini dile getirdi.  Adil,  aynı şekilde Arabistan’da da Türk sanat eserlerinin sergileneceği bir müzeyi de görmek istediklerini söyledi.


 Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin de Tarlabaşı360’da sadece Arap kültürlerini değil, diğer ülkelerin kültürlerini de Türk halkıyla buluşturacaklarını söyledi.


Konuşmaların ardından Tarbabaşı 360 tanıtım filmi izlendi.


Geri Dön