28 / 03 / 2024

Türk AVM'ler Avrupa'da rekor kırdı

Türk AVM'ler Avrupa'da rekor kırdı

Geçen yıl Polonya'nın dört ödül almasına özenen AVM'ler bu yıl rakiplerini geride bıraktı. Panora, İstinye Park, Meydan ve Forum Mersin Türkiye'ye dört ödülle döndü...



Krizle birlikte kiracılarıyla "indirim kavgaları" yaşayan aynı bölgede oluşturdukları yoğunlukla 'her tarafımız AVM oldu' dedirten Türkiye'deki alışveriş merkezleri, Avrupa'da aldıkları ödülle rekora imza attı.
Dünyadaki alışveriş merkezlerinin sahibi, işletmecisi ve profesyonel yöneticilerinden 76 bin kişiyi çatısı altında toplayan ICSC'nin Barselona'da gerçekleşen Avrupa Kongresi'nde Türkiye, 4 ödülle bu yılın rekorunu kırdı.
İstanbul'daki İstinye Park ile Mersin'deki Forum Mersin kendi dallarında büyük ödül alırken, İstanbul Ümraniye'deki Alman Metro Grubu'na ait Meydan Alışveriş Merkezi "çevreye saygı" ödülüne layık görüldü. Ankara'daki Panora Alışveriş Merkezi de mansiyon alarak 4'lüyü tamamladı.

POLONYA'YA HAYIFLANMIŞTIK
ICSC Avrupa Kongresi kapsamında bu yıl 33'üncüsü düzenlenen "Avrupa Alışveriş Merkezleri Yarışması" na 19 ülkeden 41 proje katıldı. 11 ülkeden 18 proje finale kaldı. 8 kişilik jüri projelere, "sektöre öncülük yapmak"tan, işletme başarısına kadar 50 kritere göre not verdi. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'ni (AMPD) temsilen ICSC'nin Avrupa yönetiminde bulunan Avi Alkaş, "Geçen yıl Polonya 4 ödül birden alına hayıflanmıştık. Bu yıl aynı başarıyı Türkiye olarak yakaladık" dedi.  (Sabah)

Konuyla ilgili diğer gazetelerde yer alan haberler:

Alışveriş merkezleri Avrupa'da ödüllendi

Kriz nedeniyle kiracılarıyla indirim kavgaları yaşayan Türkiye'deki alışveriş merkezleri, Avrupa'da aldıkları ödülle rekora imza attı.

Dünyadaki alışveriş merkezlerinin sahibi, işletmecisi ve profesyonel yöneticilerinden 76 bin kişiyi çatısı altında toplayan ICSC'nin Barcelona'da gerçekleşen Avrupa Kongresi'nde Türkiye, 4 ödülle bu yılın rekorunu kırdı.
Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'ni temsilen ICSC'nin Avrupa yönetiminde bulunan, bu yıl 33'üncüsü düzenlenen ‘alışveriş merkezleri ödülleri' jürisinde de görev alan Avi Alkaş, “Geçen yıl Polonya 4 ödül birden alınca hayıflanmıştık. Bu yıl aynı başarıyı Türkiye olarak yakaladık” dedi.
İstanbul'daki İstinye Park ile Mersin'deki Forum Mersin kendi dallarında büyük ödül alırken, Ümraniye'deki Meydan Alışveriş Merkezi ‘çevreye saygı' ödülüne layık görüldü. Ankara'daki Panora Alışveriş Merkezi de mansiyon aldı.
İstinye Park'ın ödülünü projenin iki ortağı Zafer Yıldırım'ın kızı Zeynep Yıldırım'la, Zafer Kurşun'un oğlu Mert Kurşun birlikte aldı. Metro'nun Meydan Alışveriş Merkezi'nin ödülü için Metro Group Asset Management CEO'su Michael Cezars, Panora adına da Salih Bezci podyuma çıktı.

41 proje yarıştı
ICSC Avrupa Kongresi kapsamında düzenlenen ‘Avrupa Alışveriş Merkezleri Yarışması'na 19 ülkeden 41 proje katıldı. 11 ülkeden 18 proje finale kaldı. Jones Lange LaSalle Türkiye'nin ortağı Avi Alkaş, ICSC'nin ödüllerine alışveriş merkezlerinin faaliyete geçtikten sonra ilk 24 ay içinde sadece bir kez başvurabildiklerini belirterek şunları anlattı:
“Bu ödülü Türkiye'ye ilk kazandıran Akmerkez olmuştu. Sonra Ankara'daki Armada da aldı. Bu yıl toplam 4 ödülün Türkiye'ye gelmesi, alışveriş merkezlerimizin ulaştığı başarıyı ortaya koyuyor.”
Alkaş, “Türkiye'de alışveriş merkezlerinin toplam alanı 4 milyon 800 bin metrekareye ulaştı. Projeler doğru kurgulandıkça bu konuda Türkiye'nin hâlâ önemli potansiyeli var” dedi.(Milliyet)

Alışveriş merkezlerimiz Avrupa'da yarışa girdi 4 ödülle rekor kırdı

Dünyadaki alışveriş merkezlerinin sahibi, işletmecisi ve profesyonel yöneticilerinden 76 bin kişiyi temsil eden ICSC'nin Avrupa Kongresi'nde Türkiye, 4 ödülle yılın rekorunu kırdı.

İstanbul'daki İstinye Park ile Mersin'deki Forum Mersin büyük ödül alırken, İstanbul'daki Meydan Alışveriş Merkezi "çevreye saygı" ödülüne, Ankara'daki Panora Alışveriş Merkezi de mansiyona layık görüldü.

KRİZLE birlikte sayıları tartışılan, kiracılarıyla "indirim kavgaları" yaşayan Türkiye'deki alışveriş merkezleri, Avrupa'da aldıkları ödülle rekora imza attı. Dünyadaki alışveriş merkezlerinin sahibi, işletmecisi ve profesyonel yöneticilerinden 76 bin kişiyi çatısı altında toplayan ICSC'nin (International Council of Shopping Centers) Barcelona'da gerçekleşen Avrupa Kongresi'nde Türkiye, 4 ödülle bu yılın rekorunu kırdı. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'ni (AMPD) temsilen ICSC'nin Avrupa yönetiminde bulunan, bu yıl 33'üncüsü düzenlenen "alışveriş merkezleri ödülleri" jürisinde de görev alan Avi Alkaş, "Geçen yıl Polonya 4 ödül birden alına hayıflanmıştık. Bu yıl aynı başarıyı Türkiye olarak yakaladık" dedi.

Ödül alan projeler

İstanbul'daki İstinye Park ile Mersin'deki Forum Mersin kendi dallarında büyük ödül alırken, İstanbul Ümraniye'deki Alman Metro Grubu'ba ait Meydan Alışveriş Merkezi "çevreye saygı" ödülüne layık görüldü. Ankara'daki Panora Alışveriş Merkezi de mansiyon alarak 4'lüyü tamamladı. İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen törende İstinye Park'ın ödülünü projenin iki ortağı Zafer Yıldırım'ın kızı Zeynep Yıldırım'la, Zafer Kurşun'un oğlu Mert Kurşun birlikte aldı. Metro'nun Meydan Alışveriş Merkezi'nin ödülü için Metro Group Asset Management CEO'su Michael Cezars alırken, Panora adına da Salih Bezci podyuma çıktı.

ICSC Avrupa Kongresi kapsamında bu yıl 33'üncüsü düzenlenen "Avrupa Alışveriş Merkezleri Yarışması"na 19 ülkeden 41 proje katıldı. 11 ülkeden 18 proje finale kaldı. Jones Lange LaSalle Türkiye'nin ortağı Avi Alkaş'ın da aralarında bulunduğu 8 kişilik jüri, finale kalan alışveriş merkezlerini tek ek gezerek inceledi. Projelere, "sektöre öncülük yapmak"tan, işletme başarısına kadar 50 dolayında kritere göre notlar verildi.

İlk 24 ayda bir kez

Avi Alkaş, ICSC'nin ödüllerine alışveriş merkezlerinin faaliyete geçtikten sonra ilk 24 ay içinde sadece bir kez başvurabildiklerini belirterek, şunları anlattı: "Bu ödülü Türkiye'ye ilk kazandıran Akmerkez olmuştu. Sonra Ankara'daki Armada da aynı şekilde ödüle uzandı. İstinye Park, Forum Mersin, Meydan ve Panora'nın bu yıl toplam 4 ödülü Türkiye'ye getirmesi, alışveriş merkezlerimizin ulaştığı başarılı noktayı ortaya koyuyor."

Kanyon rüzgarın azizliğine uğradı

İLK hizmete girdiğinden beri rüzgar tartışması yaşayan İstanbul'daki Kanyon, aynı sıkıntıyı 2 yıl önce ICSC'nin Avrupa Alışveriş Merkezleri Yarışması'nda da yaşadı. ICSC Jürisi, Kanyon'a dosyalardan inceleyip beğendikten sonra incelemeye geldi. Jürinin Kanyon turu, rüzgarın etkisini hissettirdiği bir güne denk geldi. Kanyon, rüzgar yüzünden ICSC'nin Avrupa ödülünü kılpayı kaçırdı.

4.8 milyon metrekarelik toplam alana ulaştık

ICSC Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Avi Alkaş, "Türkiye'de alışveriş merkezlerinin toplam alanı 4 milyon 800 bin metrekareye ulaştı. Projeler doğru kurgulandıkça bu konuda Türkiye'nin hálá önemli potansiyeli var" dedi.

İşe başlarken bu ödülü hayal etmemiştik

BAŞTA deri olmak üzere hazır giyimdeki Orjin Group ortaklıklarını daha sonra Doğuş Holding'in arsa sahibi olarak girdiği İstinye Park projesiyle alışveriş merkezi sektörüne de taşıyan Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım, şunları dile getirdi: "23 Nisan 2005'te İstinye Park projesinin maket üzerinden ilk tanıtımını yapmıştık. İstinye Park açıldıktan 1.5 yıl sonra da yine bir 23 Nisan'da (2009) Avrupa yarışında bir ödül kazandı. Biz aslında İstinye Park projesini başlatırken böyle bir ödüle uzanabileceğimizi hayal bile etmemiştik. Çünkü, alışveriş merkezi yapımını ve işletmesini ilk kez İstinye Park'la gerçekleştirmiş olduk." (Hürriyet)

Dört Türk AVM'sine ICSC'den büyük ödül

Türkiye'deki alışveriş merkezleri (AVM), Avrupa'da aldıkları ödülle rekora imza attı

Dünyadaki AVM'lerin sahibi, işletmecisi ve profesyonel yöneticilerinden 76 bin kişiyi çatısı altında toplayan ICSC'nin Barcelona'da gerçekleşen Avrupa Kongresi'nde Türkiye, 4 ödülle bu yılın rekorunu kırdı.

İstanbul'daki İstinye Park ile Mersin'deki Forum Mersin kendi dallarında büyük ödül alırken, İstanbul Ümraniye'deki Alman Metro Grubu'ba ait Meydan Alışveriş Merkezi “çevreye saygı” ödülüne layık görüldü. Ankara'daki Panora Alışveriş Merkezi de mansiyon alarak 4'lüyü tamamladı.

 İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen törende İstinye Park'ın ödülünü projenin iki ortağı Zafer Yıldırım'ın kızı Zeynep Yıldırım'la, Zafer Kurşun'un oğlu Mert Kurşun birlikte aldı. Metro'nun Meydan Alışveriş Merkezi'nin ödülü için Metro Group Asset Management CEO'su Michael Cezars alırken, Panora adına da Salih Bezci podyuma çıktı.

HÂLÂ POTANSİYEL VAR

ICSC Avrupa Kongresi kapsamında bu yıl 33'üncüsü düzenlenen “Avrupa Alışveriş Merkezleri Yarışması”na 19 ülkeden 41 proje katıldı. 11 ülkeden 18 proje finale kaldı. ICSC Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Avi Alkaş, “Türkiye'de alışveriş merkezlerinin toplam alanı 4 milyon 800 bin metrekareye ulaştı. Projeler doğru kurgulandıkça bu konuda Türkiye'nin hâlâ önemli potansiyeli var” dedi.(Bugün)

Türk AVM'ler Avrupa'da rekor kırdı  
 
Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi ICSC'nin Avrupa Kongresi'nde Türkiye, 4 ödülle bu yılın rekorunu kırdı. Dünyada alışveriş merkezleri açısından büyük prestij kazandıran yarışmada İstinye Park ve Forum Mersin kendi dallarında büyük ödül alırken, Meydan ve Panora Alışveriş Merkezi ödül alan diğer Türk AVM'ler oldu

Türkiye'deki alışveriş merkezleri, Avrupa'da aldıkları ödülle rekora imza attı. Dünyadaki alışveriş merkezlerinin sahibi, işletmecisi ve profesyonel yöneticilerinden 76 bin kişiyi çatısı altında toplayan ICSC'nin Barcelona'da gerçekleşen Avrupa Kongresi'nde Türkiye, 4 ödülle bu yılın rekorunu kırdı. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'ni (AMPD) temsilen ICSC'nin Avrupa yönetiminde bulunan, bu yıl 33'üncüsü düzenlenen “alışveriş merkezleri ödülleri” jürisinde de görev alan Avi Alkaş, “Geçen yıl Polonya 4 ödül birden alınca hayıflanmıştık. Bu yıl aynı başarıyı Türkiye olarak yakaladık” dedi.

İstanbul'daki İstinye Park ile Mersin'deki Forum Mersin kendi dallarında büyük ödül alırken, İstanbul Ümraniye'deki Alman Metro Grubu'na ait Meydan Alışveriş Merkezi “çevreye saygı” ödülüne layık görüldü. Ankara'daki Panora Alışveriş Merkezi de mansiyon alarak 4'lüyü tamamladı. İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen törende İstinye Park'ın ödülünü projenin iki ortağı Zafer Yıldırım'ın kızı Zeynep Yıldırım'la, Zafer Kurşun'un oğlu Mert Kurşun birlikte aldı. Metro'nun Meydan Alışveriş Merkezi'nin ödülü için Metro Group Asset Management CEO'su Michael Cezars alırken, Panora adına da Salih Bezci podyuma çıktı.

50 kritere göre seçildi

ICSC Avrupa Kongresi kapsamında bu yıl 33'üncüsü düzenlenen “Avrupa Alışveriş Merkezleri Yarışması”na 19 ülkeden 41 proje katıldı. 11 ülkeden 18 proje finale kaldı. Jones Lange LaSalle Türkiye'nin ortağı Avi Alkaş'ın da aralarında bulunduğu 8 kişilik jüri, finale kalan alışveriş merkezlerini tek tek gezerek inceledi. Projelere, “sektöre öncülük yapmak”tan, işletme başarısına kadar 50 dolayında kritere göre notlar verildi.

Avi Alkaş, ICSC'nin ödüllerine alışveriş merkezlerinin faaliyete geçtikten sonra ilk 24 ay içinde sadece bir kez başvurabildiklerini belirterek, şunları anlattı: “Bu ödülü Türkiye'ye ilk kazandıran Akmerkez olmuştu. Sonra Ankara'daki Armada da aynı şekilde ödüle uzandı. İstinye Park, Forum Mersin, Meydan ve Panora'nın bu yıl toplam 4 ödülü Türkiye'ye getirmesi, alışveriş merkezlerimizin ulaştığı başarılı noktayı ortaya koyuyor.”

Projeye başlarken böyle bir ödülü hayal bile etmemiştik

BAŞTA deri olmak üzere hazır giyimdeki Orjin Group ortaklıklarını daha sonra Doğuş Holding'in arsa sahibi olarak girdiği İstinye Park projesiyle alışveriş merkezi sektörüne de taşıyan Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım, şunları dile getirdi: “23 Nisan 2005'te İstinye Park projesinin maket üzerinden ilk tanıtımını yapmıştık. İstinye Park açıldıktan 1.5 yıl sonra da yine bir 23 Nisan'da (2009) Avrupa yarışında bir ödül kazandı. Biz aslında İstinye Park projesini başlatırken böyle bir ödüle uzanabileceğimizi hayal bile etmemiştik. Çünkü, alışveriş merkezi yapımını ve işletmesini ilk kez İstinye Park'la gerçekleştirmiş olduk.” (Vatan)


Geri Dön