19 / 04 / 2024

Türk Diyanet Vakıf-Sen: Her ilde diyanet evi yapılsın!

Türk Diyanet Vakıf-Sen: Her ilde diyanet evi yapılsın!

Türk Diyanet Vakıf-Sen Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Mustafa Korkmaz, her ilde bir diyanet evinin yapılmasını istediklerini söyledi



Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen Korkmaz, AA muhabirine açıklamada, din görevlilerin birçok sorununun bulunduğunu ifade etti. Din görevlilerinin özellikle lojman sıkıntısı yaşadığını bildiren Korkmaz, şöyle konuştu:

"Ülkemizde görev yapan din görevlilerin en önemli sorunlarının başında lojman sıkıntısı geliyor. Din görevlilerimiz özellikle köylerde görev yapanların büyük bir bölümünün lojmanı yok. Biz hem diyanetten hem de maddi durumu iyi olan cemaatimiz ve hayırseverlerden bu noktada destek bekliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığından her caminin bulunduğu yere bir lojman yapmasını bekliyoruz. Bunun dışında Diyanet İşleri Başkanlığı mutlaka her ile bir Diyanet Evi yapmalı. Köyden ve farklı yerlerden kente gelen bir din görevlisi bu diyanet evlerinde barınabilmeli."

Çocuğunu veya eşi hasta olup da kent merkezine gelen din görevlilerinin kalacak yer bulmada sıkıntı yaşadığını belirten Korkmaz, aynı gün içinde hastane işlemlerini tamamlayamayan din görevlilerinin barınma problemi yaşadığını dile getirdi.

Korkmaz, "Kent merkezinde aynı gün işini bitiremeyen görevli, gittiği şehirde kalmak zorunda. Misafirhane zaten yok. Maaşı çok düşük olan din görevlimiz çok mağdur duruma düşüyor. Nasıl her ilde öğretmen evi ve polis evi varsa biz de her ilde bir diyanet evinin bulunmasını istiyoruz" dedi.

Korkmaz, bu konuda sorunların çözülmesi için ilgili yerlerle görüştüklerini kaydetti.
AA


Geri Dön