26 / 04 / 2024

Türk dizileri yerli mobilya sektörünü canlandırdı!

Türk dizileri yerli mobilya sektörünü canlandırdı!

Birçok ülkede milyonları ekranlara kilitleyen Türk dizileri, yerli mobilya sektörünü küresel şöhret yaptı. Siparişlerine dizilerden kareler ekleyen müşteriler, Türk tasarımı ev ve ofis mobilyalarının peşine düştü. Ünlü showroomlar ise film stüdyosu oldu..



Yılda 8 milyar dolarlık ihracata imza atan mobilya sektörüne 5 kıtadaki 78 ülkede gösterilen Türk dizileri doping etkisi yaptı. Birçok yabancı mimar ve dizi fanatiği ihtişamlı sahnelerde izledikleri mobilyaların peşine düştü. Mobilya üreticilerinin verdiği bilgiye göre birçok müşteri siparişine dizilerden fotoğraf kareleri ekleyerek, "Bundan istiyorum" diyor. Çünkü dizi mekânlarında kullanılan mobilyaların yüzde 95'i Türk malı. Dizilerin gücünü aktif olarak kullanmayı hedefleyen bazı mobilya şirketleri de işi bir adım daha ileriye taşıyarak, tüm imkânlarını dizi sektörünün kullanımına açtı. 


TASARIM GÜCÜMÜZ YÜKSEK 


İstanbul'da bulunan Ar-Ge merkezi ve showroomunu dizi ve reklam çekimlerine açan Ersa Mobilya, bu konuda en aktif faaliyet gösteren şirketlerden. Ağırlıklı olarak ofis mobilyaları üreten Ersa'nın Fulya'daki merkezi, bugüne kadar 100'ün üzerinde dizi ve reklam çekimine ev sahipliği yaptı. Türk firmalarının dünyada artık tasarım ve Ar-Ge yatırımlarıyla tanınmaya başladığını ifade eden Ersa Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, bu gelişmenin hemen her alanda hissedildiğini ifade etti. Şirket olarak, adalet saraylarından banka ve otellere kadar sayısız alanda özel tasarım ürünler geliştirdiklerini ifade eden Ata, "Türk firmalarının dizaynları küresel çapta ses getiriyor. Biz de tasarım gücümüzü görsellikle süslediğimiz dev bir showroom merkezi açtık. Dizilerimiz dünyanın yarısında izleniyor ve burada Türk mobilyaları beğenilip sipariş ediliyor" dedi. 


YILDA 590 PATENT, 8 MİLYAR $ İHRACAT


2013'te 590 patentli tasarıma imza atan Türk mobilya sektörü 2014'te bu rakamı 800'ün üzerine çıkaracak. En fazla yenilikçi ürün geliştiren alanların başında ofis ve çocuk mobilyaları geliyor. En fazla patentli buluş geliştiren şirketler arasında ise Ersa Mobilya var. Şirket, 1958'de Metin Atabey Ata tarafından kuruldu. Bugün Ankara'da 70'i beyaz yakalı, 400 kişiyle üretim gerçekleştiriyor. 


Metin Can-Sabah Gazetesi 


Geri Dön