23 / 04 / 2024

Türk Eğitim Vakfı Trabzon Kız Öğrenci Yurdu açıldı!

 Türk Eğitim Vakfı Trabzon Kız Öğrenci Yurdu açıldı!

Türk Eğitim Vakfı Trabzon Kız Öğrenci Yurdu 12 Eylül 2012 Çarşamba günü düzenlenen törenle açıldı.



Türkiye’de 45 yıl önce işadamı merhum Vehbi Koç ve eğitime gönül veren 205 lider tarafından kurulan Türk Eğitim Vakfı, burs ve eğitim yuvalarıyla kesintisiz sürdürdüğü hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor. 45 yılda 195 bin gence yurtiçinde, 1400 gencimize yurt dışında yüksek lisans eğitimi için burslarıyla eğitim olanağı sağlayan ve 25 okul açarak eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan kız öğrencilerin barınma sorunu için de çözüm yaratıyor. Türk Eğitim Vakfı Trabzon Kız Öğrenci Yurdu 12 Eylül 2012 Çarşamba günü düzenlenen törenle açıldı.


Türk Eğitim Vakfı, büyük kentlerdeki üniversite okumaya gelen genç kızların çağdaş, güvenli ve konforlu barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere ikinci kız öğrenci yurdunu Trabzon’da açtı.


TEV Trabzon Kız Öğrenci Yurdu’nun açılış törenine, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Fevzi Gümrükçüoğlu, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, TEV Yönetim Kurulu üyeleri, TEV yöneticileri ve TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek, eğitime gönül veren bağışçılar ve öğrenciler katıldı.


Açılışta bir konuşma yapan, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, TEV olarak Türkiye’de herkesin eğitime ulaşabilmesi ve ihtiyacı olan tüm gençlerin desteklenmesi için yürütülen eğitim mücadelesini kesintisiz sürdürdüklerini söyledi.


Kuruluşundan bugüne kadar 195 bin gence yurt içinde, 1400 gence yurt dışında yüksek lisans eğitimi için burs vermiş, 25 eğitim kurumunu Türk Milli Eğitim sisteminin hizmetine sokan TEV’in yeni bir proje ile kız öğrencilerin çok önemli bir sorununa çözüm yaratmayı hedeflediğini belirten Ömer M. Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türk Eğitim Vakfı olarak başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan gençlere burs vermenin yanısıra, yurdun çeşitli illerinden, yükseköğrenim için büyük kentlere gelen kız öğrencilerin barınma sorununu dikkate alarak bu konuda çalışmaya karar verdik. Yıllardır maddi olarak yaptığımız yardımları şimdi ayni olarak da yapmaya başladık. Birçok aile, kızlarının okuyabilmesi için, çocuğunun öğrenim gördüğü şehire göç etmek zorunda kalmaktadır. Kız Öğrenci Yurtları Projesini hayata geçirerek, bu aileler için bir güvence sağlamayı hedeflemekteyiz. Vakıf olarak attığımız bu adımın birçok hayırseveri de harekete geçireceğine inanıyoruz.


Türk Eğitim Vakfı geçen yıl İzmir’de hizmet vermeye başlayan kız öğrenci yurdundan sonra, ikinci yurdunu Trabzon’da açıyor olmaktan büyük mutluluk duymaktadır. Böylece büyük kentlere okumaya gelen genç kızlarımıza; güvenli ve modern bir yuva sunarak, barınma sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.“


Türk Eğitim Vakfı olarak bugüne kadar Trabzon’da üniversite ve meslek liselerinde öğrenim gören 5.500, Trabzonlu olup, yurdun çeşitli yerlerinde öğrenim gören 4.300 öğrenciye burs verildiğini belirten Koç, “Şimdi de Trabzon’da barınma sorunu yaşayan genç kızlarımıza üniversite yaşamları süresince modern ve güvenilir bir yurt ile katkı sağlamaya çalışacağız” dedi.


TEV’den Trabzon’a 250 kişilik konforlu kız yurdu

Trabzon’da 1955’te kurulan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde 52 bin genç öğrenim görüyor. Bu gençlerin yüzde 80’ini Trabzon dışından öğrenim için kente gelenler oluşturuyor. Türk Eğitim Vakfı Trabzon Kız Öğrenci Yurdu ise 250 yatak kapasitesine sahip olup, inşaatı Haziran 2012 tarihinde tamamlandı. Yurtta 63 adet 4 kişilik kendine özel banyo ve lavabosu bulunan oda ve ile 2 adet engelli odası bulunuyor. Kız öğrencilerine modern bir yaşam alanı sunulan yurtta kafeterya, mutfak, kantin, hobi&oyun odası, Çok Amaçlı Salon, görüşme ve toplantı salonu, lobi TV odası, ortak çalışma odası, bilgisayar odası gibi birçok birim yer alıyor. Yurtlarda 24 saat profesyonel güvenlik ekibi görev yapıyor. Ayrıca yurtta kalan öğrencilerin aileleri tarafından ziyaret edilmelerini sağlamak için apart misafir odası da bulunuyor.


TEV tarafından verilecek olan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurtları Bursu’ndan yararlanmak isteyen yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıran öğrencilerin; fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmaları, eğitimine devam eden öğrencilerin ise başarısız dersi olmaması veya genel başarı ortalamasının 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden 60) olması ile bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanmış olmaları gerekiyor. Bunlara ek olarak 3’ten fazla dersten başarısız olmamaları şartı da bulunuyor. Burslar, her ders yılı sonunda başarılı olduğu belgelenen öğrencilere öğrenim süreleri boyunca verilmeye devam edecek.

 


Geri Dön