19 / 04 / 2024

Türk Elitaş, Kur ve İntaş firmaları Irak 60 Metre Caddesi'nin yapım işini aldı!

Türk Elitaş, Kur ve İntaş firmaları Irak 60 Metre Caddesi'nin yapım işini aldı!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi' nin (IKBY) Süleymaniye kentindeki 415 milyon dolarlık projenin, Türk müteahhitlerine verildiği bildirildi. Türk müteahhitleri, "60 Metre Caddesi' nin" yapım projesini aldı...




Türk müteahhitleri, Süleymaniye kentindeki 415 milyon dolarlık "60 Metre Caddesi'nin" yapım projesini aldı.


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentindeki 415 milyon dolarlık projenin, Türk müteahhitlerine verildiği bildirildi.  


Süleymaniye Valiliği tarafından projelendirilen "60 Metre Caddesi'nin" yapım anlaşması düzenlenen törenle imzalandı. Süleymaniye Valiliği Konferans Salonu'ndaki törene Vali Behroz Muhammed Salih ile Türk inşaat firmaları Elitaş, Kur ve İntaş yetkilileri katıldı. 


Vali Salih, yaptığı konuşmada projenin Süleymaniye için önemine vurgu yaparak, "415 milyon dolara mal olacak proje, şehre ayrı bir güzellik katacak. Proje yapımının, Türk firmalarınca üstlenilmesi bizi ayrıca memnun etti" dedi.  


Korsorsiyum adına konuşan Kur İnşaat Sahibi Kemal Tankal ise projeyi en kısa zamanda bitirmek için çalışacaklarını belirterek, "Süleymaniyenin çehresinin değiştirecek bu projeyi almak bizi çok sevindirdi. Süleymaniye halkına hayırlı olsun. İnşallah 3 sene sonra burada açılışını yapmak için toplanacağız" diye konuştu.  


Tankal, AA muhabirine yaptığı açıklamada işlerini doğru, güzel ve zamanında yapmaya gayret ettikleri için tercih edildiklerini dile getirdi.  


Daha önce Rehabilitasyon Merkezi ve Ranya'da yapımı devam eden hastanenin inşasını üstlendiklerini hatırlatan Tankal, şunları söyledi: 


"Sağolsunlar, Süleymaniye ve Ranya'daki çalışmalarımızı gördükten sonra bizi tercih ettiler. İşimizi düzgün yapmaya çalışıyoruz. Türkiye Müteahhitler Birliği'nin bir üyesi olarak söylüyorum, 93 ülkede iş yapıyoruz. Müteahhitlikte dünyanın ikinci büyük ülkesiyiz. Türk firmaları, uluslararası alanda çok başarılı projelere imza attılar. Onlar, bizim medarı iftiharımızdır. Biz de onlara layık olmak istiyoruz." 



Dünya


Geri Dön