18 / 04 / 2024

Türk firmaları Ürdün'de müteahhitlik hizmeti verebilir!

Türk firmaları Ürdün'de müteahhitlik hizmeti verebilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Ürdün’de Türk firmalarının müteahhitlik hizmetleri verebileceğini açıkladı.




Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Ürdün’de Türk firmalarının müteahhitlik hizmetleri verebileceğini belirterek, Afrika’da birçok proje bulunduğunu, Türk ve Ürdünlü iş adamlarının üçüncü ülkelerde de iş birliği yapabileceğini açıkladı. 


Vardan, DEİK Türkiye-Ürdün İş Konseyi Ortak Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, DEİK’in Ürdün İşadamları Derneği ile 23 yıldır süren uzun soluklu bir ilişkisi bulunduğunu ifade ederek, Ürdün İşadamları Derneği ile geçen bir yılda 3 büyük toplantı gerçekleştirildiğini dile getirdi. 


Eylül 2017 için planlanan büyük bir toplantı ile yola devam edileceğini, söz konusu toplantıda iki ülke iş insanlarının buluşacağını anlatan Vardan, "Ürdün'de Türk firmaları müteahhitlik hizmetleri verebilir. Afrika'da birçok proje var. Türk ve Ürdünlü iş adamları üçüncü ülkelerde de iş birliği yapabilir." şeklinde açıklama yaptı. 


- "Türk yatırımcılar için Ürdün giderek daha cazip olacak"

Ürdün İşadamları Derneği Başkanı Hamdi Tabba ise iki ülke arasındaki yatırım ve ticaret potansiyelinin artması gerektiğini söyledi.


Tabba, ulaştırma alanında İstanbul’daki projeleri örnek aldıklarını, benzer projeleri hayata geçirmek istediklerini ve Ürdün’ün Türkiye'nin deneyimden çok fayda sağlayacağını kaydetti. 


Türk yatırımcılar için Ürdün’deki yatırım fırsatlarına da değinen Tabba, "Akabe Serbest Ticaret Bölgesi’nde yapılan bazı büyük çalışmalar var. Ürdün ve Türkiye arasında Ro-Ro seferleri başlatılacak. Türk yatırımcılar için Ürdün giderek daha cazip olacak. Ürdün’de güvenli şekilde yatırım yapabilirsiniz." ifadelerini kullandı. 


Irak-Ürdün Petrol ve Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde Iraklı ve Türk müteahhitlerin bir araya geldiği bir konsorsiyum oluşturulmak istendiğini ifade eden Tabba, Ürdün’de faaliyet gösteren 33 Türk şirketinin gıda üretimi, boru üretimi ve inşaat yan sanayi alanlarında yatırım fırsatlarını değerlendirdiğini bildirdi.


AA


Geri Dön