20 / 04 / 2024

Türk gayrimenkul sektörü Körfez Sermayesi için cazibesini koruyor!

Türk gayrimenkul sektörü Körfez Sermayesi için cazibesini koruyor!

Körfezli yatırımcı, alım için Dubai’de gerçekleşen ve tüm dünyadan yatırımcıların buluştuğu Dubai Yatırım Kongresi (AİM) ve Fuarını (IPS) bekliyor. Türkiye’de gayrimenkul sektörü, Körfez Sermayesi için cazibesini koruyor.



Seçim sonuçlarına kilitlenen Körfezli yatırımcı, alım için Dubai’de gerçekleşen ve tüm dünyadan yatırımcıların buluştuğu Dubai Yatırım Kongresi (AİM) ve Fuarını (IPS) bekliyor... Dubai Yatırım Kongresi CEO’su Dawood Al Shezawi, Dubai Fuarı’nda beklentilerinin çok yüksek olduğunu belirterek, Türk yatırımcıların fuara bu yıl yüzde 50 daha fazla katılmasını öngörüyoruz dedi. Türkiye’de gayrimenkul sektörü, Körfez Sermayesi için cazibesini koruyor. 


Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Yardımcısı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un himayesinde düzenlenen Yatırım Kongresi’nin Türkiye'deki tek yetkili firması LMG Global DWC CEO’su Gökhan İlgar ise ilerleyen dönemde Türkiye için büyük yatırımlara imza atılacağının altını çizerek, Körfezli yatırımcının İstanbul dışı bölgelere de fokuslandığını Karadeniz’in yıldızının parladığını ifade etti. 


2016 yılında fuara yüzde 50 oranında daha fazla Türk firması katılacak

Dubai Yatırım Kongresi Ceo’su Dawood Al Shezawi, “Türkiye Ortadoğu’daki karışıklıklardan dolayı bizim için hala yatırım gözdesi. Türk firmalarından inanılmaz derecede ortak iş talepleri alıyoruz. Bu yıl Nisan ayında düzenlenecek fuara geçen yıla oranla yüzde 50 daha fazla Türk firması katılacak. Bu fuarla hem Türk firmaları sıcak satış yapacak hem de Türkiye’de yabancı yatırım ortaklığında yeni emlak projeleri geliştirme imkanı yakalayacak. Körfez sermayesinin Türkiye’de çok güçlü yatırımlar yapmasını bekliyorum” dedi.


Karadeniz’de yabancı yatırım yüzde 290 arttı

LMG Global DWC CEO’su Gökhan İlgar, “2014 yılı TÜIK verilerine göre, yatırımın sadece yüzde 2’si yabancı sermayeden geldi. Bu global pazarda oldukça düşük bir oran. Bu yatırımlardan en büyük payı İstanbul ve Antalya illeri aldı. Ancak 2015 yılında körfez yatırımcılarının Türkiye’deki gayrimenkul yatırım şekilleri değişti. Tatil amacıyla ülkemize gelen ve sonrasında Türkiye’de yatırım kararı alan yatırımcıların tercihi, İstanbul’un dışında Karadeniz Bölgesine de yöneldi. Trabzon bu bölgenin en gözde şehri oldu. Geçen yıla oranla Trabzon’da gayrimenkul yatırımı yapan yabancı yatırım yüzde 290 artış gösterdi. Yeni tesis, alt yapı çalışmaları ve turizmi arttırarak bölgenin potansiyelinin arttırılabileceğini düşünüyorum. Orta Doğulu yatırımcıların IPS Fuarı’nda Karadeniz’e ilgisi yoğun olacak.” dedi. 




Geri Dön