18 / 04 / 2024

Türk gayrimenkul sektörü, Körfez yatırımcıları ile buluştu!

Türk gayrimenkul sektörü, Körfez yatırımcıları ile buluştu!

Küresel durgunluk endişeleri, siyasi belirsizlik ve terör olaylarına rağmen büyümeye devam eden Türk gayrimenkul sektörü, İstanbul'da Körfez yatırımcıları ile buluştu.



Küresel durgunluk endişeleri, siyasi belirsizlik ve terör olaylarına rağmen büyümeye devam eden Türk gayrimenkul sektörü, İstanbul'da Körfez yatırımcıları ile buluştu. Cityscape'in bilgi ortaklığı, Dış Ekonomik ilişkiler Kurulu, İstanbul Ticaret Odası, Müstakil Sanayici ve İş Adamlan Derneği ile Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin desteğiyle düzenlenen "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" etkinliğine yoğun katılım gerçekleşti. Sektöre yeni bir ivme kazandırmak için düzenlenen etkinliğe Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi Körfez ülkelerinden gelen 50'ye yakın yabancı yatırıma ve aracılık şirketi katıldı. Çırağan Sarayı'ndaki buluşmada konuşan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, Mütekabiliyet Yasası sonrası Avrupa ve Körfez bölgesinde yoğun bir tanıtıma çıktıklarını dile getirdi. Fuarlara sektör olarak çıkarma yaptıklarını anlatan Çelik, "Mütekabiliyet Yasası çıktıktan somaki 2-3 yıl içerisinde bu sektör aşağı yukarı 45 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştı. 

Yani yabancıya konut satışmda bu rakama ulaştık. Ülkemizde yılda satılan 550 bin konutun yüzde 5'ini - 10'unu yabancıya satarsak, daha bu pazarın büyüyecek, 15-20 milyar dolara çıkacak hacmi var. Muradımız; İstanbul'un dördüncü boğaz köprüsünü İstanbul'dan Körfez'e kadar uzatalım, iş birliğini artıralım, hep beraber bu sektörün ve ticaretin içinden nasıl pay alacağımıza bakalım" diye konuştu. Çelik, yabancıya konut satışının ihracat sayılmasıyla sektörün daha canlı hale gelebileceğini de vurguladı. 

Odeabank Bireysel Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem Muratoğlu da, yabancı yatırımcılara büyük önem verdiklerini belirterek, "Aklınıza gelecek her türlü ihtiyacı karşılamak için buradayız. Türkiye pazarındaki yatırımcılara her türlü desteği vermek zorundayız" dedi.



Türkiye Gazetesi


Geri Dön