25 / 04 / 2024

Türk Hava Kurumu'ndaki kaçak çatı yıkılıyor!

Türk Hava Kurumu'ndaki kaçak çatı yıkılıyor!

Bakan Günay'ın tepkisini çeken Türk Hava Kurumu binasındaki kaçak çatı katı yıkılıyor



Başkentin tarihi Ulus semtinin silüetini ortaya çıkarmak için seferber olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, iki yıllık 'kaçak kat' mücadelesini kazandı. Günay, Türk Hava Kurumu'nun Devlet Resim Heykel ve Etnografya müzelerini kapatan kaçak çatı katının yıkımı konusunda sona yaklaştı.

Cumhuriyet Ankarası'nın özgün görüntüsüne kavuşması için çaba harcayan Günay 'Önce evimin önünü temizleyeceğim' diyerek, bakanlığının Opera'daki ek binasına balyozu vurmuştu. Günay, ardından iki tarihi müzenin silüetini kapatan Türk Hava Kurumu'nun kaçak katının yıkılması için harekete geçti.

2 KOMUTANLA GÖRÜŞTÜ
Günay, kaçak kata ilişkin Koruma Kurulu kararı ile birlikte önce dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ı ziyaret etti. Büyükanıt'tan olumlu görüş almasına rağmen bir türlü harekete geçilmeyince, Bakan 13 Şubat'ta bu kez yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüştü. Asker, Hava Kuvvetleri'nin misafirane olarak kullandığı teras katın özgün görünüşüyle ilgili çalışma başlattı. Kısa sürede söküm ve yapım işlerinin alt yapısı tamamlandı.
Volkan YANARDAĞ/Akşam


Geri Dön