26 / 04 / 2024

Türk İmar-Sen tapu değişikliği süresinin uzatılmasını istedi

Türk İmar-Sen tapu değişikliği süresinin uzatılmasını istedi

Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, kat irtifaklı olarak düzenlenmiş tapuların "kat mülkiyetine" çevrilmesi süresinin 2011 yılı Ocak ayına kadar uzatılmasını talep etti



Alsancak, yaptığı açıklamada, uygulamadan etkilenecek bina sayısının mevcut binaların yüzde 90'ına yakın olduğunu belirterek, değişiklik için son tarihin 28 Kasım 2009 olduğuna dikkati çekti. Bugüne kadar sorunlu tapuların ancak yüzde 10'ununda değişiklik yapıldığına işaret eden Alsancak, bu durumun kasım ayına kadar tapu çalışanları için ağır bir iş yükü oluşturacağını vurguladı.

Tapu değişikliği için kalan 6 aylık sürenin 3 ayının tatil ayı olduğunu ifade eden Alsancak, bu kısıtlı sürede tapu dairelerinde ve belediyelerde yaşanan yığılmalar nedeniyle vatandaşların mağdur olacağını savundu. Tapu dairelerinin aşırı yoğunluğu kaldıramayacağını belirten Alsancak, şunları kaydetti:"Tapu daireleri fiziki ve insan kaynakları açısından yetersizdir. Yaz ayları nedeniyle personelin tamamının izin kullanılacağı bir dönemde iş yoğunluğu katlanarak artacaktır. Kısa zaman diliminde bu sorunun çözülmesi imkansızdır.

"Olmayacak bir iş için ısrar etmek anlamsızdır"

Burada yapılacak tek bir şey vardır. O da tapu değişikliği süresini 2011 yılı Ocak ayına kadar uzatmaktır. Böylesine uzun bir sürece yayılarak yapılacak işlemler neticesinde ne vatandaş ne de çalışanlar mağdur olacaktır. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bu sorunun farkına vararak gerekli düzenleme için kolları sıvamalıdır." (AA)


Geri Dön