19 / 03 / 2024

Türk inşaat sektörüne ABD fırsatı!

Türk inşaat sektörüne ABD fırsatı!

Nurolbank Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt, bugün başkanlık koltuğuna oturacak olan Donald Trump'ın ekonomi üzerindeki etkilerini değerlendirdi.



Nurolbank Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt, bugün başkanlık koltuğuna oturacak olan ABD'nin 45'inci Başkanı Donald Trump'ın dünya ekonomisi üzerinde etkilerini değerlendirdi. 2008'de küresel ekonomide Rönesans'ın başladığını belirten Akkurt, bu değişimin Trump ile ivme kazanacağının altını çizdi. Trump'ın seçim vaatlerinde 'Amerika'yı Yeniden Harika Yap' sloganıyla altyapı çalışmalarına ağırlık vereceğini hatırlatan Akkurt, "Bu durumda Türk inşaat sektörü de pastadan pay alabilir. Ayrıca bu yönde yapılacak çalışmalar için hammaddeyi Ortadoğu ve komşu ülkelerimizden temin edebilir. Bu da o ülkelerin ekonomilerinde iyileşme getirecektir. Bu ülkelerin Türkiye ile güçlü bir ticari ilişkisi olduğu için dolaylı bir ekonomi sağlayacaktır" dedi.


FAİZ ARTIŞI OLMAZ

Trump'ın milliyetçilik ve yerelleşme politikaları izlediğini aktaran Akkurt, "Fed marifetiyle faiz artışı yapılmayacağını düşünüyorum. Çünkü faiz artışıyla birlikte değerli dolar ABD'yi ithalat cenneti haline getirebilir. Trump'ın vaatleri ise üretim üzerine. Bu nedenle faiz artışı beklemiyorum" diye konuştu. Hammadde fiyatlarının sabit kalacağını öngören Akkurt, ABD'nin kendi enerji kaynaklarını oluşturmasıyla Ortadoğu'daki enerji güvenliği politikasını da değiştirdiğini ifade etti. Akkurt, "ABD artık askeri kanattaki harcamalarını aşağı çekerek bunları ülke için harcayacak. Trump'ın vergi politikası da ilk meyvelerini vermeye başladı. Yurtdışında yapılması planlanan 16 milyar dolarlık yatırım ABD'de kaldı" ifadelerini kullandı.


Sabah 



Geri Dön