28 / 03 / 2024

Türk işadamları Libya'da işlerin düzelmesini bekliyor!

Türk işadamları Libya'da işlerin düzelmesini bekliyor!

Libya'da yaşanan iç karışıklığın ardından muhaliflerin Muammer Kaddafi güçleri karşısında üstünlüğü ele geçirmesiyle birlikte Türk işadamları bundan sonraki dönem için umutlu bir bekleyiş içine girdi



Libya'da yaşanan iç karışıklığın ardından muhaliflerin Muammer Kaddafi güçleri karşısında üstünlüğü ele geçirmesiyle birlikte Türk işadamları bundan sonraki dönem için umutlu bir bekleyiş içine girdi.

Tunus'ta başlayarak diğer Orta Doğu ülkelerine sıçrayan ve adına 'Arap Baharı' denilen ayaklanmalarda Türkiye en çok zararı Libya'da gördü ve son dönemde Türkiye'nin dünyada ihracatı donan tek ülke Libya oldu. Türkiye'nin Arap ülkeleri arasında ihracat listesinde 15'inci, müteahhitlik hizmetleri listesinde ise 2'nci sırada yer alan Libya'da yaşanan iç savaşta, muhaliflerin Trablus'a girmesiyle Kaddafi döneminin bittiğini düşünen ihracatçıların gözü ülkenin bundan sonraki dönemine çevrildi. Genel merkezi Mersin'de bulunan Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Doğan Narin, Libya'da 6 aydır tüm ticari hayatın donduğuna dikkati çekerek, 'Tabii kendi güvenliklerinde sorun vardı. Şimdi olaylar değişebilir. Bundan sonra yeni dönem çok önemli. Irak'ta da benzer bir sorun yaşandı ama Irak bölündü ve orada hala istikrar yok. Bu durumun Libya'da oluşmamasını arzu ediyoruz' dedi.

Yeni Şafak

 


Geri Dön