25 / 04 / 2024

Türk - Japon Ortak Toplantısı 25 Kasım'da gerçekleşiyor!

Türk - Japon Ortak Toplantısı 25 Kasım'da gerçekleşiyor!

İstanbul 25 Kasım'da, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın ev sahipliğinde milyar dolarlık Japon devlerini ağırlayacak. Gelenler arasında Kawasaki, IHI ve Mitsubishi gibi küresel şirketlerin temsilcileri de olacak



Türkiye'de 2010 yılının 'Japon Yılı' olarak ilan edilmesinin ardından Türkiye ve Japonya arasındaki karşılıklı ilişkiler hız kazandı. Geçtiğimiz yıl Japonya'da yapılan Türk-Japon Ortak Toplantısı, bu sene oldukça kalabalık bir katılımcıyla İstanbul'da gerçekleşecek. Başbakan Erdoğan, Bakan Çağlayan ve TOBB/DEİK Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun da katılımı beklenen toplantıya, yaklaşık 55 ayrı Japon firması da gelecek.
25 Kasım'da İstanbul-Haliç Kongre Merkezi'nde yapılması planlanan Türk-Japon İş Konseyi 18. Ortak Toplantısı'na, DEİK/Türk-Japon İş Konseyi Başkanı ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ile birlikte Türkiye'den de önemli şirketler katılıyor.

Toplantı çerçevesinde düzenlenmesi planlanan oturumlarda, Türkiye ve Japonya arasındaki ekonomik ilişkilerin mevcut ve gelecek durumu ele alınacak ve Türk ve Japon şirketlerinin üçüncü ülkelerdeki işbirliği fırsatları masaya yatırılacak. Enerji, altyapı, bankacılık ve finans, elektronik, bilişim teknolojileri, gıda ve otomotiv sektörlerinde yatırım imkanlarının tartışılacağı sektörel oturumlara Türkiye ve Japonya'dan üst düzey yetkili kurum, kuruluş ve önde gelen özel sektör yöneticileri davet edilecek.

Sadece 10 firmanın toplam cirosu 339 milyar $'ı buluyor
IHI Corporation 15 milyar dolar
ITOCHU Corporation 25 milyar dolar
KAJIMA Corporation 17 milyar dolar
KAWASAKI 78 milyar dolar
NIPPON Steel 38 milyar dolar
SUMITOMO Corporation 26 milyar dolar
MITSUBISHI 35 milyar dolar
MITSUI & Co. European Plc. 49 milyar dolar
NEC Corporation 43 milyar dolar
TAISEI Corporation 13 milyar dolar

Geçtiğimiz yılın meyveleri toplanacak
GEÇTİĞİMİZ yıl yapılan üst düzey ziyaretin ardından Türkiye'ye gelen dünya devleri DEİK ev sahipiliğinde yapılacak olan toplantıda geçen seneden kalan görüşmelerini de tamamlayacaklar. Türk ve Japon hükümet yetkilileri, bu yıl her iki ülkenin dev firmalarını bir araya getirecek.

Köprüleri yapan firma da gelecek
TOPLAMDA 300 milyar dolardan daha fazla yıllık net gelir elde eden 55 Japon firması arasında eski ve yeni Haliç Köprüleri ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün de inşaasında yüklenici firma olan IHI Corporation da yer alıyor. Kawasaki ve Mitsubishi gibi otomotiv sektöründe dünyaca ünlü firmalardan yetkililerin olacağı toplantı sırasında Türkiye'den firmalarla çok sayıda iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.
Akşam


Geri Dön