19 / 04 / 2024

Türk Kızılayı 3 müze açacak!

Türk Kızılayı 3 müze açacak!

Türk Kızılayı, Çanakkale, Ankara ve İstanbul'da üç müze açacak. Çanakkale'de hayata geçecek müzenin açılış tarihi de anlamlı bir güne gelecek.



Türk Kızılayı'nın müze projesinin ilki Çanakkale'de hayata geçecek. Buradaki müzede, Birinci Dünya Savaşı'ndaki Hilal-i Ahmeri anlatılacak.


Kızılayın sahra hastanesinin olduğu Ecabat Kilitbayır arasında bulunan Ağadere Şehitliği'nin olduğu yerde yapılacak olan müzenin, açılış tarihi de anlamlı bir güne gelecek.


Müzenin açılışı, Kızılayın, Çanakkale'den İstanbul'a yaralı tahliyesi yapan Halep isimli vapurunun, Avusturalya denizaltısı tarafından batırıldığı, 200 yaralının şehit olduğu gün olan 25 Ağustos'ta yapılacak. 


Ankara'daki müze ise Kurtuluş Savaşı dönemindeki Kızılay'ın faaliyetlerini anlatacak. 


Üçüncü müze projesi İstanbul'da modern bir müze yapımını kapsıyor. İlkyardım, insani yardım temalı, Kızılay ve Kızılhaç hareketlerinin görev alanına giren alanları anlatan interaktif, modern bir müze olacak.


Bu arada Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık,  3 müze projesini Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile paylaşarak, Avcı'dan destek istedi. Avcı'nın da müze projelerini desteklediği kaydedildi.


AA


Geri Dön