29 / 03 / 2024

Türk konut sektörü Alman markalarını tercih ediyor!

Türk konut sektörü Alman markalarını tercih ediyor!

Üretim sisteminde uzun ömür, sağlamlık ve güvenilirliği ilke edinen Almanya, kaliteli ürünleriyle dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Türk konut sektörü "Made in Germany" etiketinden vazgeçmiyor.



Üretim sisteminde uzun ömür, sağlamlık ve güvenilirliği ilke edinen Almanya, kaliteli ürünleriyle dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Alman malı kullanmak malzeme kalitesini artırmakla kalmayıp maliyetlere ciddi oranda yansısa da kalite ve sağlamlığı ön planda tutan Türk konut sektörü “Made in Germany”den vazgeçmiyor.


"En iyiyle buluşturmayı hedefliyoruz"


‘Alman ekolü’nü detaylı işçilik ve titiz kurguyla bütünleştiren projelerden biri de, Başkent Ankara’nın yeni gözde merkezlerinden Beytepe’nin en yüksek noktasında inşa edilen Parktepe Evleri. Projeyi hayata geçiren Şahika Grup Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, Ankaralılar’ın hayallerindeki konutlara imza atarken, konut sahiplerini en iyiyle buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.


Bu kapsamda malzeme seçiminde Türkiye’de ilk kez kullanılan ya da üstün kalitedeki ürünleri tercih ettiklerini ifade eden Altuntaş, “Şahika Grup Yapı olarak hayata geçirdiğimiz her projenin, ürettiğimiz her konutun arkasındayız. Amacımız sahiplerinin mutlu olabileceği, uzun yıllar ilk günkü kalitesini koruyacak, yaşam standartlarını yükseltecek konutlar inşa etmek. Bu yüzden de kullandığımız en ufak malzemede bile kaliteden ödün vermiyoruz. Bu anlayışımız, Alman disipliniyle üretilen malzemelerle çok örtüşüyor. Elbette ülkemizde üretilen çok sayıda ürün, dünyanın pek çok gelişmiş ülkesini aratmayacak nitelikte. Ancak farkımızı ortaya koymak, sınırları zorlamak için ‘Alman ekolü’nü Beytepe’nin zirvesindeki Parktepe Evleri projemize taşımak istedik” dedi.


Altuntaş, Parktepe Evleri’nde yer alan 89 konutun her noktasında “Made in Germany” etkisinin hissedildiğini kaydederek, şunları söyledi:


“Projemizin mutfak, banyo, lavabolar gibi görünen kısımlarının yanında tesisatımızda da Alman teknolojisiyle üretilen üst segment borular kullanıyoruz. Bu durum maliyetimizi ciddi oranda artırsa da kalite anlayışımızdan asla ödün vermiyoruz. Bu anlayışımız ürettiğimiz konutların çok uzun yıllar aynı kalite ve sağlamlıkta kalmaya devam etmesini sağlayacak.”


Vatan


Geri Dön