18 / 04 / 2024

Türk Makel, Rusya'da her binaya girmiş durumda!

Türk Makel, Rusya'da her binaya girmiş durumda!

Rusya'da inşaat sektöründe aktif olarak çalışan Türk firmaları, mamul ürün ihracında da Rusya pazarında hızla büyümeye devam ediyor. Türkiye'nin önde gelen elektrik malzemeleri üreticisi Makel, ürün gamı ile Rusya pazarının yüzde 30'una ulaştı



Makel, Rusya'da hemen her binaya girmiş durumda. 2010'da 50 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştiren firma, bu yıl ihracatını yüzde 40 artırmayı hedefliyor. Şirket, 40'tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Makel Satış ve Pazarlama Koordinatörü Nihat Ünver, "Sektörde ihracat rakamları açısından uzun yıllardır bir numarayız. Batı Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yeni ülkeleri de portföyümüze katmaya başladık." dedi.

Toplam satışlarının yüzde 65'lik kısmını ihracatın oluşturduğuna değinen Ünver, "Rusya ihracat pazarı olarak Türkiye açısından büyük önem taşıyor. Ülkenin nüfus büyüklüğü, yenilenmekte olan altyapı, üstyapı imkanları bizler adına büyük bir potansiyel demek. Rusya'da sektörde ilk sıralardayız. Rusya'da sektörde yüzde 30 büyüklüğe sahip olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu pazar payına dünya çapında yabancı markalar ve ucuz Çin ürünleri arasında kıyasıya bir rekabetle pazarda yer edindik. Makel kendi sektöründe Rusya'da en çok bilinen, tercih edilen ve aranan markalar arasında yer alıyor." şeklinde konuştu. Makel Rusya Pazarlama Şube Müdürü Fatih Özhan da, Rusya'da Makel markasının ulaşmadığı bir yerleşim birimi kalmadığına ve her binada mutlaka Makel marka bir ürünün kullanıldığına dikkat çekti.
Zaman/Faruk Akkan, Yaşar Niyazbayev


Geri Dön