29 / 03 / 2024

Türk Mimarlar Özyeğin Üniversitesi’nde yurtdışı deneyimlerini paylaştı!

Türk Mimarlar Özyeğin Üniversitesi’nde yurtdışı deneyimlerini paylaştı!

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, 7 Ekim 2013 Dünya Mimarlık ve Konut Günü’nde “Türk Mimarların Yurtdışı Deneyimleri” konulu bir etkinlik düzenledi. Uluslararası alanda isimlerinden söz ettiren Türk mimarlar katılım gerçekleştirdi...




Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, 7 Ekim 2013 Dünya Mimarlık ve Konut Günü’nde “Türk Mimarların Yurtdışı Deneyimleri” konulu bir etkinlik düzenledi. Uluslararası alandaki başarılarıyla isimlerinden söz ettiren Türk mimarların konuşmacı olarak katıldığı etkinliği Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi, Rektör Danışmanı Prof.Dr. Süha Özkan yönetti. 7 Ekim’de Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde düzenlenen etkinliğe Mimarlar Tasarım Kurucusu Mimar Han Tümertekin, Tabanlıoğlu Mimarlık Kurucusu Mimar Murat Tabanlıoğlu ve Öncüoğlu+ACP Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Enis Öncüoğlu konuşmacı olarak katıldı.

 

8 Ekim 2013, İstanbul- Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından 7 Ekim 2013 Dünya Mimarlık ve Konut Günü’ne yönelik olarak düzenlenen “Türk Mimarların Yurtdışı Deneyimleri” konulu panel, Türkiye’nin önde gelen ve uluslararası deneyime sahip mimarları ile genç mimar ve mimarlık öğrencilerini bir araya getirdi. Moderatörlüğünü Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süha Özkan’ ın yürüttüğü panele Mimarlar Tasarım Kurucusu Mimar Han Tümertekin, Tabanlıoğlu Mimarlık Kurucusu Mimar Murat Tabanlıoğlu ve Öncüoğlu+ACP Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Enis Öncüoğlu konuşmacı olarak katıldı.


Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Hacıhasanoğlu, “Sektörlerle iç içe eğitim anlayışımızla, mimar adayı öğrencilerimizi mümkün olduğunca sektörün tecrübeli mimar ve tasarımcılarıyla bir araya getirmeye ve öğrencilerimize sektördeki tecrübeleri aktarmaya özen gösteriyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerle de geleceğin mimar adaylarının kendi alanlarında bilgi ve tecrübe sahibi olmuş mezunlar olarak hayata bir adım önde başlamalarını hedefliyoruz. Mimari ürünleri biçimlendiren tasarım düşüncelerinin yanı sıra mimarlık hizmetinin nasıl verilmeye başlandığı ve ürünün kullanımına kadar giden süreçte mimarın rolünün de ele alındığı küreselleşen dünyada, Türk Mimarların mimari tasarım ve uygulama alanlarına getirdikleri yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlarını da tartıştığımız bu panelin, katılımcı genç mimarlar ve mimar adayı öğrencilere farklı bir vizyon kazandırdığına inanıyorum” diye konuştu.



Özyeğin Üniversitesi Hakkında


Özyeğin Üniversitesi, yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kuruldu. Yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Özyeğin Üniversitesi, açtığı programlarda ve oluşturduğu akademik kadroda son derece seçici davranır. Kuruluşundan itibaren ilk üç yılda, Özyeğin Üniversitesi öğretim üyelerinin yüzde 60’ı dünyada ilk 100, yüzde 85’i ise dünyada ilk 200’de yer alan üniversitelerden gelerek Özyeğin Üniversitesi’ne katılmıştır. Lisans eğitiminde olduğu kadar, araştırma ve lisansüstü çalışmalarda da mükemmelliğe erişmeye büyük önem veren Özyeğin Üniversitesi, 5 fakülte ve 2 yüksekokul çatısı altında, toplam 23 lisans programıyla eğitim vermekte; Çekmeköy’de bulunan kampüsünde toplam 220 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata

hazırlamaktadır.






Geri Dön