20 / 04 / 2024

Türk mobilyacılar Kenya'dan sipariş aldı!

Türk mobilyacılar Kenya'dan sipariş aldı!

 Kenya’ya giden Türk mobilya sanayicileri, Kenya’nın başkenti Nairobi’de ülkenin en büyük mobilya şirketleri ile temaslar kurarak, ürünlerini sergiledi ve siparişler aldı.



Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı RamazanDavulcuoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de var olan "İtalyan estetiği" gibi yaygın bir kanının bir benzerinin Kenya’da "Türk kalitesi" şeklinde var olduğunu gören sanayicilerin 2011 hedeflerini yükselttiğini belirtti. Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğünde, İstanbul İhracatçı  Birlikleri’nin organizasyonu ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin iş birliğiyle Türk mobilya sanayicilerinden oluşan heyetin, 29 Kasım - 3 Aralık  tarihlerinde Kenya’ya iş gezisi yaptığını ifade eden Davulcuoğlu, burada alınan siparişler ve mağaza açma kararları sonucunda, 2010’da 1 milyon 700 bin dolar olan ihracatın, 2011’de beş kat artarak 5 milyon doların üzerine çıkacağını tahmin ettiklerini bildirdi.
Nairobi’de, Kenya’nın en büyük 143 mobilya firmasının yöneticileriyle görüştüklerini ve çok sayıda sipariş alındığı, bazı markaların da Kenya’d  mağazalaşmaya gitmeyi planladıkları kaydeden Davulcuoğlu, "200 milyon dolarlık Doğu Afrika pazarının merkezi konumundaki Kenya, 40 milyon nüfus, 62 milyar dolar gayri safi milli hasıla ve bin 570 dolar kişi başı milli gelire sahip. Nüfus artışı hızı yüzde 3’e, büyüme hızı ise yüzde 5’e varıyor. Bu doğrultuda beklentiler çoğalıyor. Kenya’da Türk ürünlerini kalitesiyle tanıyorlar. Bizler de gelişen Kenya’nın artan ihtiyaçları ve farklılaşan beklentileri doğrultusunda. Kenya’ya konforlu yaşamı mümkün kılacak mobilya ürünlerimizi götüreceğiz" dedi. Davulcuoğlu, Türkiye’nin Nairobi Büyükelçisi Tuncer Kayalar’ın da başta mobilya ve inşaat olmak üzere, Kenya’nın Türk işadamları için büyük bir potansiyel olduğunu belirttiğini ifade etti.


Geri Dön