19 / 04 / 2024

Türk müteahhitler Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nın ilgi odağı oldu!

Türk müteahhitler Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nın ilgi odağı oldu!

Türk inşaat sektörü her geçen gün başarılarını ülke sınırlarının dışına ulaştırıyor. Son 10 yılda büyük ivme yakalayan inşaat sektörü, ülkenin lokomotifi olarak konumlanırken, uluslararası arenada da birçok başarıya imza atıyor...



Yurtdışında düzenlenen birçok önemli fuarın gözdesi haline gelen Türk müteahhitler geçtiğimiz hafta düzenlenen Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nın da ilgi odağı oldular. Emlak Konut GYO'nun yanı sıra, İhlas İnşaat - KristalŞehir, Viatrans, GAP İnşaat, Sarp Group, Teknik Yapı, Teknik Yapı, Demir İnşaat, Tuğra Gayrimenkul, Kamışoğlu Group, Bodrum Ege Evleri, Cathay, Özkar Özülke, Haliç Panorama, Yalova Park, Helis Yapı, Proje Beyaz, AKS Yapı, Keyshead ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu katıldı. 


KATILIMCI FİRMALAR ÇOK MEMNUN 


Fuara Türk firmaların katılımını organize eden Inrema Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Ilgar; "Körfez bölgesinde gayrimenkul fuarları sıklıkla oluyor ancak Kuveyt Gayrimenkul Fuarı Kuveyt'te yapılan en iyi fuar oldu. Türk firmaları açısından da çok verimli geçti. Her firma satış yaptı ya da satış bağlantısı yaptı, sözler alındı, sözleşmeler imzalandı. Biz bu verimden sonra Katar, Dubai ve yine Kuveyt başta olmak üzere potansiyel Körfez Ülkeleri'nde gayrimenkul fuarları düzenleyeceğiz. Nisan'da Kuveyt, Mayıs'ta da Katar'da fuar yapmak üzere çalışmalarımız devam ediyor." dedi. 


TÜRKİYE'NİN İSMİNİ TEMİZ TUTMAK İSTİYORUZ 


Dış Ekonomi İlişkiler (DEİK) Türk Kuveyt İş Konseyi Başkanı İbrahim Ekşi: İş konseyi olarak Kuveyt'e doğru kişileri götürmek ve Türkiye'nin ismini temiz tutmak istedik. Kuveyt halkının yatırım için gidecekleri iki ülke var, ispanya ve Türkiye. İspanya uzak. 

Oradan aldıkları gayrimenkulün değeri onda bire düştü. Bunu görüyorlar. 


Türkiye çok yakın, sağlık ve spor tesisleri başta olmak üzere her şey mevcut. Rahat ediyorlar. Yatırımcılar büyük projelerle ilgileniyor ve yatırım yapmak istiyorlar. Oturma izinleri 5 yıl olduğu takdirde Kuveytlilerin ikinci vatanı Türkiye olacak. Çevrede zaten bu nitelikte bir ülke yok. 10 yıla kadar Suriye, Irak, İran, Lübnan, Mısır gibi ülkeleri tercih etmeyecekler. Zaten her iki kişiden birisi Türkiye'ye gelmek istiyor. Fuara ciddi bir ilgi vardı. Bana daha çok Bursa, Sapanca, Yalova ve Karadeniz'den yer alma talepleri ulaştı." dedi. 


KRALİYET AİLESİYLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYORUZ 


Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin: 2013 yılı verilerine göre yapılan satışın yüzde 10'u Kuveytli yatırımcılara yapılmış. Fuarın Kuveyt'te düzenlenmesi ve gayrimenkullerin orada görücüye çıkarılması bu açıdan doğru bir tercih. Çalık Gayrimenkul olarak biz de projelerimizi götürdük. Kraliyet Ailesi'nden Sheika Fariha Al-Ahmad Al-Jaber Al Sabah'm aile şirketleri ile satışa dönük sözleşme imzaladık. Çalık Gayrimenkul'ün projelerini bizim adımıza Körfez ülkelerinde satacaklar. Fakat geniş ve zengin bir aile oldukları için alımın büyük kısmının kendi aralarında gerçekleşeceği kanaatindeyim. 


Türkiye Gazetesi 


Geri Dön