19 / 04 / 2024

Türk müteahhitler risk sigortası istedi!

Türk müteahhitler risk sigortası istedi!

Libya 'da büyük zarar gören Türk müteahhitler, kayıplarına karşı korunmak istediler ve Eximbank 'tan risk sigortası talep ettiler. Libya 'da sular bir türlü durulmuyor



Libya 'da büyük zarar gören Türk müteahhitler, kayıplarına karşı korunmak istediler ve Eximbank 'tan risk sigortası talep ettiler.

Libya 'da sular bir türlü durulmuyor. Ülkenin tümüne yayılan ayaklanmalar sebebiyle yatırımlara ara verildi. Ortamın kolay kolay yatışmayacağını öngören uluslararası firmalar çareyi elemanları ile birlikte ülkeyi terk etmekte görüyor. Libya 'da tırmanan gerilimden büyük yara alan Türk müteahhitler de kayıplarını telafi etmek bir yana yeni kayıplara karşı         korunmak istiyor. Bu bağlamda     Eximbank 'tan risk sigortası talep ediyor. Konuyu değerlendiren taahhüt firmalarının yöneticileri devletin uygulayacağı sigortalarla risklerin kolayca bertaraf edilebileceğini vurguluyor.                  

Libya 'da yürüttüğü eğitim kurumundan AVM ve havaalanlarına kadar pek çok projeyi durduran Rönesans Holding CEO 'su Hüseyin Esenergül, risk sigortalarının bu tür olaylardan önce yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Müteahhitlik sektöründe risk sigortasının yaygın olmadığından dert yanan Esenergül “Umuyorum sigortaların ufak bir primle devlet tarafından, Eximbank tarafından organize edilmesi halinde riskler daha kolay bertaraf edilebilir ” dedi. çalkantıların arttığı ülkede 500 milyon dolarlık bir projeyi askıya alan TEKFEN İnşaat 'ın genel müdürü Ümit Özdemir de “şžu muhakkak ki Türk müteahhitlerinin gelişmesi için ülke riski olarak sigortalanmak önemli bir adım. Bu minvalde önemli aşamalar kat edilebilir ” diye konuştu.
Star


Geri Dön