24 / 04 / 2024

Türk müteahhitler Rusya'da iş yapmakta zorlanıyor!

Türk müteahhitler Rusya'da iş yapmakta zorlanıyor!

Rusya'da Türk müteahhitlerin iş yapmakta zorlandığını anlatan YEM Genel Müdürü Onay, bu pazarı yeniden hararetlendirmek için Rusların dev firmalarını Yapı Fuarı'na davet etti



Rusya'da Türk müteahhitlerin iş yapmakta zorlandığını anlatan YEM Genel Müdürü Onay, bu pazarı yeniden hararetlendirmek için Rusların dev firmalarını Yapı Fuarı'na davet etti. Misafirlerin masrafını karşılayacak olan YEM, ayrıca inşaatçıları dev pazarlara taşımaya hazırlanıyor

Yapı Endüstri Merkezi (YEM), gittikçe milliyetçileşen ve bu nedenle Türk müteahhitlerin iş yapmakta zorlandığı Rusya pazarını yeniden ateşlemek için 34. Yapı Fuarı'nın konuk ülkesi olarak Rusya'yı seçti. Ülkenin dev tedarikçi firmalarını fuara katılmaya davet eden şirket, Rus şirketlerin yol, yemek, konaklama gibi her türlü masraflarını karşılayacak. Yapı Endüstri Genel Müdürü Barış Onay, pazarın ateşinin dinmekte olduğunu, bu nedenle Türk firmalarına iş fırsatı yaratabilmek için milyar dolarlık iş hacimleri olan yatırımcı gruplarla görüştüklerini ve onları fuara davet ettiklerini söyledi.

Fuar alanı yüzde 40 büyüdü

27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Tüyap'ta gerçekleştirilecek Uluslararası Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul'da katılımcılara bu çerçevede Rus pazarı hakkında ücretsiz danışmanlık hizmeti vermek üzere bir de Bilgi Danışma Merkezi kurulacak. Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük fuarı özelliğini taşıyan Yapı Fuarı, gördüğü ilgi nedeniyle alan olarak bu yıl 21 bin metrekare büyüyerek 81 bin metrekareye ulaştı. Geçen yıl 103 binden fazla kişinin ziyaret ettiği fuara 26 ülkeden yabancı alım heyetleri gelmişti. Bu yılki firmaya 1200 firma katılacak.

İnşaatçıları dev pazarlara taşıyacak

Türk firmalarının iş hacmini artıracak projelerinin bununla sınırlı kalmadığını anlatan Barış Onay, Türk inşaatçılarını dünyanın dev pazarlarına taşıyacaklarını açıkladı. Onay şunları söyledi:

'Dünyanın önde gelen firmalarıyla exclusive anlaşmalar imzaladık, stratejik ortaklıklar yaptık. Dünyanın en önemli pazarları olan, Moskova, Dubai ve Münih'te karşılıklı fuarlar gerçekleştireceğiz. Türk inşaatçısı neredeyse biz de orada olacağız, onlara iş hacimlerini artırmaları ve yeni pazarlar sağlamaları için her türlü desteği vereceğiz.' İSTANBUL (Bugün)

Sektör yaralarını hızla sarıyor

Yapı Endüstri Merkezi'nin sektör raporlarına da değinen Onay, ekonomiden hızlı büyüyen yapı sektörünün hızla krizin yaralarını sardığını söyledi. Onay 'Türk ekonomisi sabit bir büyüme yakalarsa, yapı sektörü coşar. Ekonomi yüzde 10,2 büyüdüğünde yapı sektöründeki büyüme yüzde 21,9'a ulaşıyor. Ekonomi yüzde 5,5 büyüdüğünde bile sektörün büyümesi yüzde 24,6'ya ulaşıyor. Yani sektör sadece uzun vadede önünü görebileceği bir perspektif istiyor. Dolayısıyla ekonomi 4-5 çeyrek boyunca büyümeye devam ederse yapı sektörü de konut pazarının hakimiyetinde büyümeye devam edecektir' dedi.

Bugün


Geri Dön