28 / 03 / 2024

Türk müteahhitlerden Türkmenistan'a yeni sanayi tesisi!

Türk müteahhitlerden Türkmenistan'a yeni sanayi tesisi!

Ülkede ilk olarak başkent Aşkabat' a 350 kilometre uzaklıktaki Mari vilayetinde Rönesans Holding tarafında kurulan 1.1 milyar dolarlık amonyak ve üre fabrikası faaliyete başladı...



MARİ Türkmenistan'da Türk şirketleri tarafından inşa edilen yeni sanayi tesisleri. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un katılımıyla hizmete açıldı. 


Ülkede ilk olarak başkent Aşkabat'a 350 kilometre uzaklıktaki Mari vilayetinde Rönesans Holding tarafında kurulan 1.1 milyar dolarlık amonyak ve üre fabrikası faaliyete başladı. 


Açılış töreninde konuşan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, fabrikada yılda 400 bin ton amonyak ve 640 bin ton üre üretileceğini söyledi. Berdimuhamedov. Rönesans Holding tarafından yapılan tesisin petrokimya sektörü için büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, üre ihracatından önemli gelir beklediklerini kaydetti. 

Daha sonra Çalık Holdıng'e bağlı Çalık Enerji şirketi tarafından 421.5 milyon dolara yapılan gaz türbınlı elektrik santrali hizmete açıldı. Türkmen lider, elektrik santralinde üretilecek elektriğin belirli bir kısmının yurt dışına satılacağını ifade etti. 

Berdimuhamedov. Mari vilayetindeki programı kapsamında daha sonra Sedaş İnşaat şirketi tarafından inşa edilen ve 47 milyon dolara mal olan 350 kişilik oteli de hizmete açtı. Türk müteahhitleri. Türkmenistan'da geçen yıl yaklaşık 11 milyar dolarlık iş almıştı.


Yedigün 


Geri Dön