26 / 04 / 2024

Türkler Orta Asya'da en çok Türkmenistan'da yatırım yapıyor!

Türkler Orta Asya'da en çok Türkmenistan'da yatırım yapıyor!

AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, meclis toplantısında Türkiye ve Türkmenistan arasındaki ticaret, eğitim, kültür, enerji, inşaat ve ulaştırma alanlarındaki ortaklıklarına değindi..



Türkler Orta Asya da en çok Türkmenistan da yatırım yapıyor!


AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, meclis toplantısında Türkiye ve Türkmenistan arasındaki ticaret, eğitim, kültür, enerji, inşaat ve ulaştırma alanlarındaki ortaklıklarına değindi. 


Yatırımların Türkiye ve Türkmenistan için olduğu kadar, bölge için de büyük önem arz ettiğini dile getiren Gündoğdu, Türk müteahhit firmalarının Türkmenistan'da gerçekleştirdikleri başarılı projelerle ülkenin kalkınmasına önemli katkı sağladığını söyledi. 


Gündoğdu konuşmasında "Türk müteahhitlerinin Orta Asya'da en çok proje üstlendiği ve gerçekleştirdiği ülke Türkmenistan'dır. Türkmen devleti ve inşaat sektörü Türk firmalarına büyük itimat duymaktadır. Öyle ki ülkemizden giden müteahhitlerin Türkmenistan'da üstlendiği projelerin toplam değeri 47 milyar dolardır. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin büyüklüğü ise 50 milyar dolara ulaşmıştır.

 

İlahî bir kader olan medeniyet ortaklığımız, çağın gerektirdiği koşullar doğrultusunda, diğer alanlarda da sürmektedir. Bu ortaklıklarımız hem Türkiye'ye hem de Türkmenistan'a büyük katkı sağlamaktadır. Bunun somut örneklerini açıkça görebiliyoruz, halklarımız da bunun farkında. Sırt sırta verdiğimizde, güçlerimizi birleştirdiğimizde, ilişkilerimizi canlı ve kuvvetli tuttuğumuzda bölgemizde medeniyet coğrafyamızın da kalkınacağının bilincindeyiz. Coğrafi konumun getirdiklerini ortak amaçlarımız ve çıkarlarımız doğrultusunda kullanıyor, her geçen gün ilişkilerimizi daha da ileriye taşıyoruz." dedi.





Geri Dön