27 / 04 / 2024

Türk Mutfak Sektörü dünyaya açılıyor

Türk Mutfak Sektörü dünyaya açılıyor

Türk Mutfak Sektörü, Frankfurt'ta yarından itibaren 17 Şubat tarihine kadar sürecek AMBIENTE-Internationale Frankfurter Messe Fuarına katılacak.



Türk mutfak sektörünün önde gelen 40 firması İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikler (İMMİB) bünyesinde, 51 firma ise bireysel olarak bu dünya çapındaki şova katılacak ve Türk ürünlerini dünya pazarına sunacak.

Fuara İMMİB organizasyonuyla katılacak olan 40 Türk firması, yaklaşık 800 metrekare alanda, paslanmaz çelik, teflon, emaye, plastik, melamin, bakır, camdan mamul mutfak ve ev eşyaları, elektrikli ev aletleri ile dekorasyon ve hediyelik ürünlerini sergileme fırsatı buluyor.

Trend Alanı'nda mutfak şovu

İMMİB tarafından organize edilen Trend Alanı'nda Türk firmalarının en yeni tasarım ürünlerini sergilediği Exhibition Area, Türk mutfağına ait sunumların yer aldığı, uluslararası ödüllü şef Eyüp Sevinç'in mutfak şovu yapacağı Cooking Show Area ve ünlü Türk tasarımcıların en yeni ve yaratıcı koleksiyonlarından örneklerin yer alacağı Design Area bulunuyor. Ayrıca fuarda, İMMİB'in sanayici ile tasarımcıyı buluşturmak, Türk tasarımlarının uluslararası arenada yer almasını sağlamak amacıyla düzenlediği İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları'nda 2008 yılında birinci olan tasarımcılar da İMMİB'in ev sahipliğinde ödüllü tasarımlarını, Design Area'da 90'a yakın ülkeden gelen katılımcı ve ziyaretçilerin beğenisine sunma şansını yakalayacağı ifade edildi.

Geri Dön