29 / 03 / 2024

Türk şirketleri Körfez’i İstanbul’da ağırlayacak!

Türk şirketleri Körfez’i İstanbul’da ağırlayacak!

Körfez yatırımcısını Türkiye’ye çekmek için Dubai Cityscape Fuarı’na çıkarma yapan Türk firmaları, şimdi de yatırımcıları İstanbul’da ağırlayacak. Yatırımcılar, KONUTDER’in daveti ile 12-14 Ekim’de İstanbul’a gelecek.



Körfez yatırımcısını Türkiye’ye çekmek için Dubai Cityscape Fuarı’na çıkarma yapan Türk firmaları, şimdi de yatırımcıları İstanbul’da ağırlayacak. KONUTDER’in daveti ile 12-14 Ekim’de İstanbul’a gelecek olan Körfez yatırımcıları, Türk inşaat şirketleri ile işbirliği görüşmeleri yapacak.


Gayrimenkul sektörü temsilcileri Körfez’e odaklandı. 8-10 Eylül’de Dubai’de gerçekleşen emlak fuarı Cityscape Global 2015’e katılan Türk İnşaat şirketleri, bir ay içerisinde ikinci büyük adımı atmak için harekete geçti. Sektöre önderlik yapan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) bu amaçla bir organizasyon yapmaya karar verdi. 12-14 Ekim’de Körfezli yatırımcılar, ticaret ataşeleri ve broker’lar İstanbul’da Türk gayrimenkul sektörü temsilcileri ile buluşacak. Amaçlarının konut satışı olmadığını söyleyen KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik “Cityscape fuarını organize eden ekip ile çalıştık. Planımız bir kişinin çıkıp saatlerce konuşacağı bir toplantı değil. Türk katılımcı sayısını 20 ile sınırladık. Çünkü özel odalarda Körfez yatırımcısıyla birebir görüşecekler” dedi. 3 gün sürecek toplantı için davetler yapıldı. Dubai fuarına katılan KONUTDER temsilcileri broşürlerle etkinliği duyurdu. Organizasyonun başarılı olması durumunda 6 ayda bir yapılacağını belirten Çelik “Amaç yabancıya 3-5 ev satışı değil. Ticaret hacmimizi genişletmek istiyoruz” dedi.


Çelik: Yolun başındayız


Türkiye’nin yabancıya mülk satışında henüz yolun başında olduğunu belirten Ömer Faruk Çelik “Yılda 550-600 bin yeni ev satışı yapılırken, yabancıya satışın bundan en az yüzde 10 pay alması gerek. Ayda 2 bin ev satışı ile bir yabancı pazardan söz etmek mümkün değil” diye konuştu.


Star


Geri Dön